Mollerussa modifica l’ordenança de tinença d’animals i desplega el Pla Integral de Protecció Animal

Secuencia 01.Imagen fija001

  • També impulsa el Pla Local d’Igualtat d’Oportunitats que detalla 7 línies estratègiques per promoure plans d’igualtat i mesures de conciliació

 

L’Ajuntament portarà a l’aprovació del Ple extraordinari del proper 21 de desembre la modificació de l’ordenança reguladora de la protecció, la defensa i la tinença d’animals per tal d’adaptar-la a la normativa i millorar-ne el redactat i el llenguatge emprat. Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha indicat que aquesta ordenança forma part del Pla Integral de Protecció Animal, una iniciativa que compta amb una partida al pressupost de l’any vinent de 20.000 euros.

Formar persones que puguin aplicar el protocol d’actuació en determinats casos d’abandó o maltractament, entre altres i buscar la manera d’articular un espai municipal o comarcal perquè esdevingui un refugi per gossos o mixt de gossos i gats són dos de les propostes que inclou aquest pla.Pel que a l’ordenança, entre les modificacions que inclou hi ha el fet que permet l’alimentació d’animals en la via pública de manera regulada ja que només podran fer-ho aquelles persones autoritzades amb un carnet d’agent social. Així mateix, també es prohibeix la venda d’animals vius si no hi ha l’autorització corresponent.

Un pla per als 4 propers anys a potenciar entre la ciutadania i l’ens local

D’altra banda, el Ple també debatrà l’aprovació del Primer Pla Local d’Igualtat d’Oportunitats 2018-2023, que preveu 7 línies estratègiques a impulsar entre el teixit associatiu, la ciutadania i l’ens local per donar resposta a la realitat social actual i pal·liar situacions de discriminació i desigualtat per raó de sexe, de gènere o d’oportunitats.

Aconseguir una ciutat lliure de violència masclista i un repartiment de treball i usos del temps així com fomentar la coeducació i la qualitat de vida i promoure l’esport com a valor educatiu i saludable, accessible, inclusiu i de qualitat són alguns dels fils argumentals d’aquest pla, el primer que abasta tot l’àmbit local després que al 2016 s’aprovés el II Pla Intern d’Igualtat d’oportunitats.

Bases per a l’atorgament de subvencions a negocis afectats per les obres

Així mateix, un altre dels punts destacats de l’ordre del dia del Ple és l’aprovació de les bases per a l’atorgament de subvencions a activitats comercials, de serveis, de restauració i d’allotjament afectades per obres públiques municipals per un període superior al mes, una iniciativa que ja es va anunciar i per a la qual s’ha reservat una partida inicial de 30.000 euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.