Mollerussa mostra la seva solidaritat amb la donació de sang amb una nova campanya especial

imatge_campanyes_mollerussa+

  • El municipi ja va acollir una campanya de donació durant l’estat d’alarma
  • El 9 i 10 de juny, el Centre Cultural rebrà els donants durant la tarda
  • Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19
  • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
  • Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa
  • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

 Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Mollerussa  és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. El mes març ja va acollir jornades de donació al Centre Cultural, que el proper dimarts i dimecres torna a acollir una campanya de 18 a 22 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.