Mollerussa no farà una modificació del pressupost fins que no conegui l’impacte real de la crisi de la covid-19

Captura d'imatge de la videconferència setmanal que ofereix l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, per informar de la situació per la covid-19, el 21 d'abril de 2020. (Horitzontal)

Foto: Captura d’imatge de la videconferència setmanal que ofereix l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, per informar de la situació per la covid-19.

L’Ajuntament ha rebut donacions de fins a 27.000 euros d’empreses privades que ha destinat a la lluita contra el virus

L’Ajuntament de Mollerussa no farà una modificació específica del pressupost municipal per adaptar-lo a la situació actual per la crisi del coronavirus fins que es conegui l’impacte real que aquesta tindrà a les finances locals. Segons l’alcalde Marc Solsona, fer ara una modificació dels comptes és una acció “estètica”, perquè en la majoria de casos no hi ha una “liquidació real”. A partir del juny, l’alcalde ha dit que es podrà començar a intuir els canvis que s’haurien d’introduir perquè ja se sabran aspectes com l’estalvi per la no celebració de la festa major. L’Ajuntament ha rebut fins a 27.000 euros en donacions d’empreses privades que s’estan destinant a la lluita contra el virus.

Marc Solsona ha explicat que s’està fent un seguiment de l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus a les arques municipals però que de moment només compten amb les dades del primer trimestre fins al mes de març amb les “desviacions habituals d’un any normal”. A partir d’aquí, caldrà veure com es tanca el mes d’abril, on ja hi haurà hagut una incidència directa del coronavirus amb el “primer període important de crisi”.

Segons Solsona, el pressupost actual de l’Ajuntament, de 14,2 MEUR, ja incorpora partides per front a la lluita contra la covid-19, amb ajuts socials que han permès la compra de material de protecció sanitària o l’atenció a vulnerables. En aquest sentit, ha indicat que la reforma del pressupost general, “si s’escau”, es farà quan tinguin les “dades objectives”. Així, ha afegit que es podria abordar a partir de juny, quan ja se sabrà per exemple, l’estalvi que suposaria no fer la festa major i altres activitats programades a la ciutat.

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell també ha explicat en la roda de premsa telemàtica que fa cada setmana que han rebut donacions econòmiques per la lluita contra el virus de al voltant de 27.000 euros. Així mateix, ha assenyalat que es mantenen reunions amb l’associació Mollerussa Comercial i la delegació a la ciutat de la Cambra de Comerç per poder articular un pla d’impuls de la ciutat una vegada es comenci a recuperar la normalitat.

En referència a les mesures de desconfinament, Solsona ha explicat que una vegada se’ls especifiqui quan es podran començar a fer les sortides de menors, s’abordarà la qüestió a la reunió del Pla d’Emergència per determinar com es podran fer al municipi.

Mollerussa celebrarà el dijous 30 d’abril el primer Ple ordinari de forma telemàtica i es tractaran qüestions com un nou protocol d’habitatge, una petita modificació del POUM i també es donarà compte de la liquidació i altres temes menors.


Informa: Oriol Bosch (ACN)

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.