Mollerussa obrirà a finals de febrer un espai per afavorir la participació juvenil

El reglament, que passa pel Ple de dijous, defineix usos, horaris i normes de funcionament del servei adreçat a joves de 12 a 17 anys

Mollerussa disposarà a finals de febrer d’un nou servei adreçat a joves de la comarca d’entre 12 i 17 el qual, sota el nom de L’Andana i ubicat a l’equipament de l’Oficina Jove, oferirà tres espais diferenciats en els quals es puguin dur a terme accions que afavoreixin l’emancipació juvenil i la participació tals com activitats lúdiques, culturals i formatives alhora que esdevingui també un punt de trobada amb sala de reunions, de tallers i aula d’estudi. Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, conjuntament amb la regidora de Joventut, Raquel Pueyo, els quals han explicat que, en un principi, començarà obrint les tardes de dimarts i dijous per treballar en l’ampliació d’aquest horari quan sigui possible.

L’aprovació del reglament d’aquest espai municipal, el qual s’ha treballat comptant també amb el parer del Consell de Participació Adolescent, serà un dels punts de l’ordre del dia del pròxim Ple ordinari d’aquest dijous a les 8 del vespre, el qual es podrà seguir a través de Ràdio Ponent. Val a dir aquest nou equipament neix amb la voluntat de donar sortida a la demanda, detectada a través de 300 enquestes fetes a adolescents en les quals van manifestar la necessitat de poder disposar d’un espai d’aquestes característiques. Pel que fa als espais, disposarà d’una sala on poder organitzar activitats lúdiques, una segona que actuarà com a sala d’estudi on poder fer treballs en grup i una tercera destinada a acollir tallers, formacions o activitats creatives i artístiques. Tot promogut a través d’un equip motor de treball, la Lokomotora, format per tots aquells joves que en vulguin formar part i que serà l’encarregat de dinamitzar l’espai, segons ha explicat Raquel Pueyo.

A banda d’aquest punt, l’ordre del dia del dia del Ple també inclou l’adjudicació del contracte del servei de neteja d’edificis i espais públics de tres dels sis lots que es van treure a concurs. En aquest sentit, es proposarà atorgar aquest servei a l’empresa Serveis LIC, la qual va recórrer la primera adjudicació que es va fer a Pulit SA. Es tracta de la neteja dels equipaments culturals per un import anual de 49.759€, d’altres equipaments diversos per import anual de 33.576€ i de les dependències de la casa consistorial per 39.256€ a l’any.
Un altre dels punts a debatre serà l’aprovació del conveni de col•laboració entre l’Agència de l’Habitatge i l’Ajuntament relatiu al Programa de mediació per al lloguer social per al 2024. En aquest cas, la regidora d’Habitatge, Anna Carné, ha explicat actualment gestionen els contractes de 60 habitatges de lloguer amb un grau de satisfacció molt elevat tot i que la voluntat del consistori és incrementar aquesta borsa per poder donar sortida a la demanda, motiu pel qual s’han impulsat accions com les de bonificar l’IBI a les persones que cedeixin el seu habitatge per a posar-lo a lloguer social sota la supervisió i la gestió municipal, fet que dona garanties.

El darrer punt de l’ordre del dia serà l’acceptació de la renúncia del càrrec del portaveu del grup municipal d’ERC, Engelbert Montalà, després que hagi posat la seva acta de regidor a disposició del partit que l’atorgarà a Rosa Mari Florensa, la següent en la llista que es va presentar a les eleccions municipals i que ja havia estat regidora en l’anterior mandat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.