Mollerussa ofereix a la gent gran que viu sola l’opció d’ajuntar-se pels àpats de Nadal i Cap d’Any

No et quedis a casa- whats

  • La figura de l’Amiga de la Gent Gran ha impulsat un grup de WhatsApp per afavorir l’activació social entre aquest col·lectiu i en preveu més

L’Ajuntament de Mollerussa, a través del programa No et quedis a casa que promou la regidoria d’Acció Social i Ciutadania, treballa perquè la gent gran que viu sola pugui dinar en companyia els dies assenyalats de Nadal i Cap d’Any, si així ho vol. Per això, a través de la figura de l’Amiga de la Gent Gran s’ha fet campanya de boca-orella per afavorir aquestes trobades entre les persones interessades com una experiència pilot i  després de detectar que la iniciativa podria tenir una bona acollida.

Ho ha explicat la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, la qual ha matisat que a diferència del que es fa en altres llocs, a Mollerussa no es tracta de reunir la gent gran que viu sola per un àpat multitudinari previ a les festes sinó que el que es vol és que es puguin trobar a casa d’algun dels participants amb la taula parada de festa i un àpat adient a l’ocasió. Per facilitar la trobada, l’Amiga de la Gent Gran posaria en contacte les persones que volguessin participar de la iniciativa i faria l’acompanyament necessari perquè fos un àpat nadalenc amb el parament adequat i un càtering festiu.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la tasca que es duu a terme a través del programa No et quedis a casa impulsat pel consistori per combatre l’aïllament, la solitud i la inactivitat entre la població major de 65 anys, un programa a través del qual s’ha detectat que ha Mollerussa hi ha 134 persones que viuen soles i en les que es vol fer un treball de prevenció pel que fa a situacions de vulnerabilitat, segons ha indicat Anna Carné.

En aquesta línia, en els darrers mesos s’ha impulsat també un grup de WhatsApp en el que participen una dotzena de persones d’entre 70 i 85 anys que viuen soles o tenen poca activitat social. L’objectiu és que organitzin quedades en diferents establiments de la ciutat per tal de compartir una estona en companyia i tenir un motiu per sortir de casa. Així, des de que es va crear aquest grup els seus participants ja han realitzat més d’una vintena de quedades, la darrera de les quals va tenir lloc la setmana passada com a preludi de les festes de Nadal i va ser precisament on va sorgir la idea de promoure els àpats nadalencs principals en companyia.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.