Mollerussa ordena l’ocupació de la via pública per terrasses de bars i restaurants per buscar uniformitat

També porta a l’aprovació del Ple ordinari d’aquest dijous l’aprovació d’un nou reglament regulador del fons d’habitatge de lloguer social

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple ordinari, previst per aquest dijous i que es podrà seguir pel canal de Youtube municipal, l’ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules, cadires, tendals, jardineres i similars derivats de les activitats comercials com bars i restaurants a les terrasses. Es tracta de l’aprovació definitiva d’aquesta ordenança després d’incorporar parcialment una al·legació presentada al respecte, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Aquesta ordenança vol complementar la reordenació del centre de la ciutat fruit de les obres del Pla de Barris i que es va aturar degut a la pandèmia. Entre les disposicions que estableix amb caràcter general hi ha, entre altres, la incorporació de l’al·legació presentada que fixa l’obligació de deixar un pas de vianants entre la façana i les instal·lacions autoritzades de com a mínim 3 metres a les places davant d’un establiment o negoci. L’ordenança també estableix que les terrasses no podran tenir un superfície que superi en 2 vegades la superfície útil del local al que estiguin vinculades o l’obligació de deixar un pas de 1,80 metres entre la façana i les instal·lacions.

A banda d’aquestes condicions generals, també es fixa per a les terrasses situades als carrers i places del nucli antic que han estat recentment remodelat a través del Pla de Barris una seguit de condicionaments pel que fa al mobiliari per donar una uniformitat estètica a la zona fixant, en aquest sentit, els colors marrons per a les taules i les cadires i el beix per als para-sols, paravents i vetlladors. Val a recordar que aquesta nova regulació, no entrarà en vigor enguany amb motiu de la pandèmia, tal com ja es va anunciar, perquè els establiments implicats s´hi puguin adaptar de cara a l’any vinent.

Altres punts de l’ordre del dia són l’aprovació de la modificació del nou reglament regulador del fons d’habitatges de lloguer social per a incloure una borsa de persones en llista d’espera per al programa Compartir és viure així com també per tipificar en 150 euros el import mensual del lloguer amb els subministres inclosos.

Així mateix, també passarà una modificació de crèdit per un import total de 15.000 euros per tirar endavant el conveni amb la Unió de Federacions esportives de Catalunya per col·locar càmeres a les instal·lacions esportives i un conveni amb la Diputació de Lleida pel programa Paisatges de Ponent, entre altres. També es porta a l’aprovació del Ple una modificació de la plantilla per ordenar desajustos per noves responsabilitats o l’augment de la jornada laboral i una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística relatiu a l’alçada reguladora en la zona industrial.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.