Mollerussa organitza sessions informatives sobre la consulta popular de la reforma del centre entre el 13 i el 17 de febrer

presentació consulta

Imatge d’arxiu de la presentació de la consulta popular a l’Ajuntament de Mollerussa. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

Els comerciants de Mollerussa podran conèixer, a través d’una sessió informativa adreçada específicament a aquest col·lectiu (el 16 de febrer a les 15.30h), els mecanismes de la consulta popular que es farà la setmana del 20 al 26 de febrer per triar una de les tres propostes finalistes per a la reforma del centre urbà. Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona que ha indicat que l’objectiu de la xerrada és poder exposar als titulars de les activitats econòmiques ubicades a la zona d’afectació de quina manera es farà la votació i quina és la voluntat del consistori amb aquest projecte de reforma integral d’una zona concreta del Pla de Barris que inclou les places Major, de l’Ajuntament i Manuel Bertrand, que esdevenen un dels eixos comercials destacats del municipi. Segons Solsona, cal explicar la motivació perquè “davant un entorn comercial canviat, sinó invertim en l’aparador podem tenir un dèficit”.

A banda d’aquesta reunió, també hi ha programades sis sessions informatives més adreçades a les persones poc familiaritzades amb les competències digitals. En aquest cas, la informació que es donarà serà única i exclusivament sobre el procés telemàtic a seguir per tal de poder participar en la votació. En aquest cas les xerrades es faran els dies 13, 14 i 15 de febrer en dos torns: un, als matins de 10 a 11 hores al local de l’Aula Estudi (plaça de Manuel Bertrand, 2, 2B) i un altre de 8 a 9 del vespre al Centre Obert La Banqueta (Edifici Sant Jordi). També a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, aprofitant un curs adreçat a majors de 55 anys sobre l’ús de telèfons intel·ligents es donarà informació sobre el tema i també s’habilitarà un ordinador per si algú vol fer el vot electrònicament i se’n farà l’acompanyament, ha explicat Solsona.

Cal recordar que la votació es podrà fer tant presencialment durant els dies establerts de 10 a 3 del matí i de 16 a 20 hores de la tarda de dilluns a diumenge al mateix Ajuntament o bé en línia a través d’una plataforma de participació i des de qualsevol dispositiu electrònic, prèvia inscripció a un registre per tal d’obtenir un codi per exercir el vot. El formulari per registrar-se ja està actiu a través de la pàgina web municipal tot i que la votació efectiva no es podrà realitzar fins la setmana del 20 al 26 de febrer.

A banda d’aquestes sessions específiques, també hi ha programada per al dia 17 de febrer una xerrada per a tota la ciutadania al Teatre L’Amistat en dues sessions, a les 8 i a les 9 del vespre, respectivament. En aquest cas, l’objectiu és que els gabinets tècnics responsables  de les tres propostes finalistes puguin explicar-les breument i aclarir qualsevol dubte que es pugui plantejar. Així mateix, prèviament també es distribuirà mitjançant una bustiada un tríptic amb les característiques de cada un dels tres projectes i informació per poder participar en la consulta, una informació que també estarà exposada a la Sala de Plens de l’Ajuntament a partir de demà.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.