Mollerussa participa en un estudi internacional que investiga l’exclusió social derivada de la vellesa

La coordinació la fa la Universitat de Brno a Txèquia i ha contactat amb l’Amiga de la Gent Gran per triar les persones que integren la mostra

L’Ajuntament de Mollerussa col·labora a través de la figura de l’Amiga de la Gent Gran en un estudi internacional que investiga els factors determinants de l’exclusió de les relacions socials a la vellesa. La coordinació d’aquest projecte, el qual es porta a terme dins la xarxa Gender-NET finançada amb fons europeus, va a càrrec d’un equip de la Universitat de Brno, a la República Txeca liderat per la Dra. Lucie Vidovicova, i hi participen 7 països: Àustria, Irlanda, Israel, Noruega, República Txeca, Suècia i Espanya. L’objectiu és definir les causes de l’exclusió social a la vellesa parant especial atenció en, d’una banda, esdeveniments vitals clau, i, d’una altra, el gènere com a element determinant en cada una de les trajectòries particulars.

Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha destacat que el fet que es compti amb la capital del Pla d’Urgell per participar en aquest tipus d’investigacions fa valer la feina feta en l’àmbit intern des del consistori i “dona un punt d’excel·lència a les polítiques que duem a terme i que posen les persones al centre”. En concret, la col·laboració del consistori ha estat fer d’enllaç entre els investigadors de la Universitat de Barcelona, la qual també col·labora en el projecte, i les quatre persones seleccionades de Mollerussa,  dos homes i dues dones més grans de 50 anys de diferents perfils i edats, les quals formen part d’una mostra de 30 persones entrevistades de tot l’Estat espanyol.

Aquestes entrevistes , que es van dur a terme en dependències municipals a finals de juny, formen part del segon bloc de l’estudi que s’està duent a terme i que consisteix a entrevistar personalment i de forma qualitativa a 30 persones en risc d’exclusió de cada un dels 7 països que participen del projecte. L’estudi es completa amb un primer bloc quantitatiu a través del qual es fa una anàlisi de dades secundàries dels 7 països estudiats les quals han estat extretes de l’Enquesta de Salut, Envelliment i Jubilació a Europa (SHARE).


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.