Mollerussa posarà càmeres als contenidors i sancions per dissuadir els incívics

L’ajuntament de Mollerussa instal·larà càmeres de vigilància per controlar que els veïns llencin la brossa correctament als contenidors. El consistori podrà així identificar i sancionar els qui deixin les bosses fora quan el contenidor és buit. La mesura es pren amb l’objectiu de frenar el “creixement important de l’incivisme” que s’ha detectat en els punts de recollida de residus a la ciutat, segons ha assenyalat l’alcalde Marc Solsona aquest divendres en el decurs de la conferència anual ‘Mollerussa, avui’, que s’ha fet via telemàtica.

En concret, el consistori instal·larà dues càmeres en les àrees de contenidors que considera més conflictives. Una s’ubicarà inicialment al carrer d’Arbeca però serà itinerant mentre que l’altra serà fixa a la zona de les piscines municipals. També estudiarà si cal ampliar el nombre de contenidors en algunes zones. Pel que fa a l’import de la multa, dependrà del tipus d’infracció.

El primer edil ha explicat que la brutícia i les conductes incíviques a la via pública són un “problema molt greu” a la ciutat i per això es vol dotar el municipi de més “mecanismes de pressió” per revertir la situació, un cop s’ha comprovat que el nombre d’incidències al centre de la ciutat s’ha reduït des de la instal·lació d’un altre equip de videovigilància.

Així mateix, l’ajuntament acompanyarà la mesura d’una campanya de sensibilització sobre la gestió de la brossa. El consistori té activat també un canal de Whatsapp perquè els veïns puguin comunicar qualsevol incidència i es pugui actuar, segons l’alcalde, “al moment i de forma directa”.

D’altra banda, Solsona ha confirmat també l’adquisició per part de l’ajuntament i per un valor de 270.000 euros de l’antiga oficina de La Caixa, que s’ubica als baixos de l’edifici consistorial i servirà per ampliar els seus serveis. També preveu que a partir de l’octubre es millori la mobilitat a la zona del poliesportiu amb nova senyalització i que l’ascensor de l’estació entri ja en funcionament.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.