Mollerussa premia la tasca dels Cascos Blancs a Síria en la primera edició dels Reconeixements Ànima

Raed Al Saleh, director a la localitat siriana d’Alep dels anomenats Cascos Blancs, ha recollit aquest dissabte el primer guardó dels nous Reconeixements Ànima, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran. El responsable d’aquesta organització ha dit que el premi els dóna oxigen per continuar la seva tasca humanitària, que duen a terme 3.000 voluntaris al país i que bàsicament consisteix en buscar supervivents entre les runes dels edificis que han quedat destruïts per la guerra. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que per ells salvar una vida significa salvar a tota la humanitat.

Saleh també ha parlat de la situació per la que passa el país: “Gairebé 1 milió i mig de persones estan bloquejades en una zona en la que no es poden moure. Es tracta d’una situació humana catastròfica i això és un reflex de la seva desesperació i que molts no tenen esperança per continuar vivint”.

El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha estat l’encarregat de llegir el veredicte del jurat del Reconeixement Ànima Abba Melaku, nom amb el que es coneix al missioner Ángel Olaran a Ètiopia. Ha aprofitat l’acte per anunciar que proposarà el seu nomenament com a Doctor Honoris Causa i que l’any vinent vol dur a terme a la Universitat, els dies previs al lliurament d’aquests premis, unes jornades dedicades a la cooperació.

Pel que fa a la vessant local d’aquests guardons, el Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol, s’ha premiat la tasca de l’associació ACUDAM, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, a més del fotògraf Ramon Ripoll, la presidenta de l’Associació de la Música Maria Engràcia Rosell i Jaume Raventós, que ha estat 40 anys a la Junta del Club de Futbol Mollerussa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.