Mollerussa, present a la Comissió d’Infància del Parlament amb un membre de Consell de Participació

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, amb els assistents a la Comissió d’Infància del Parlament. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

Un representant del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa, Khalil En Nachaf El Mouki, va participar ahir, juntament amb una vintena de joves més, integrants tots ells del Consell de Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), en la presentació que es va fer davant la Comissió d’Infància del Parlament de Catalunya de les conclusions extretes per aquest organisme a través d’un consellòmetre instal·lat al Festival de la Infància a Barcelona i també present a la Festa dels Súpers.

Val a dir que l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en tant que diputat al Parlament de Catalunya, forma part d’aquesta comissió i va ser present en la presentació d’aquestes conclusions que es van centrar principalment en 4 temàtiques com són l’educació, la salut, els refugiats i la participació. Pel que fa a l’educació, un dels temes més debatuts, els joves van reivindicar la necessitat de caminar cap a una jornada intensiva a l’escola, sense l’obligació de fer deures a casa i l’aplicació d’una metodologia més pràctica i vivencial que no teòrica. Quant a la salut es van demanar més recursos assistencials mentre que en el temàtica dels refugiats es va sol·licitar que els infants i adolescents que es troben en aquesta situació han de tenir els mateixos drets que els catalans.  La participació va ser també un altre dels temes que es va abordar i en el qual els joves van fer una crida perquè tots els municipis impulsin la creació d’un consell de participació infantil i adolescent.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.