Mollerussa promou un programa perquè persones majors de 65 anys que viuen soles comparteixin pis

Sant Jordi Rosa 1

  • Els objectius són combatre la solitud, que puguin reduir despeses i ampliar el parc d’habitatge social amb els pisos en propietat que els beneficiaris deixin lliures i vulguin cedir per posar-los en lloguer

L’Ajuntament de Mollerussa té previst posar en marxa el programa Compartir és viure, en el qual ja fa mesos que treballa i que té per objectiu promoure que persones majors de 65 anys que viuen soles puguin compartir un pis pagant un lloguer social que podrien compensar, en cas que així ho vulguin, cedint el seu habitatge en propietat a la Borsa municipal perquè el posi en lloguer per a altres usuaris. Per a fer-ho possible, es compta amb la implicació de l’Agència Catalana d’Habitatge amb la que està previst signar un conveni per a la cessió de 3 habitatges en un mateix bloc de pisos que puguin permetre activar aquest programa en una primera fase que s’aniria ampliant en funció de la demanda.

La filosofia, tal com ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Anna Carné, és ajudar que les persones beneficiàries del programa puguin combatre la solitud, reduir les seves despeses i garantir que Mollerussa ampliï el parc disponible de pisos de lloguer a la borsa d’habitatge. “És un programa de 360 graus”, ha assegurat Solsona, el qual ha afegit que surt de la detecció de la necessitat a través del programa No et quedis a casa, que es va posar en marxar fa més d’un any per promoure un envelliment actiu.

El Ple ordinari d’aquest dijous debatrà el Reglament regulador del Fons d’Habitatge

Per tal de regular el programa Compartir és viure, l’Ajuntament portarà a l’aprovació del Ple ordinari previst per dijous vinent, el nou Reglament regulador del fons d’habitatge que a banda d’aquest programa també posa l’incís en dues línies de treball més: una primera basada en el reallotjament en un pis de propietat municipal de persones en situació d’emergència social com poden ser casos de maltractaments o altres supòsits que requereixen una actuació d’urgència i per una durada no superior als 6 mesos i una segona centrada a cobrir les necessitats d’habitatge a aquelles persones que compleixen amb el protocol aprovat pel consistori per revertir la seva situació com a ocupes, línia per a la qual es disposa de dos pisos gràcies a un conveni amb Caixabank.

Aquest serà un dels punts de l’ordre del dia del Ple ordinari que es farà dijous a dos quarts de 9 del vespre per via telemàtica i que podrà ser seguit per Youtube a través d’aquest enllaç https://youtu.be/SdmyRia-MOQ. Altres punts seran una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per fixar la interpretació dels percentatges aplicables en els usos amb l’objectiu de donar garantia jurídica als tècnics en els seus informes, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Pere Garrofé. En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que la modificació ve motivada per l’objectiu que s’ha fixat el consistori de promoure la creació de 15 hectàrees de sòl industrial al sector oest del nucli urbà, motiu per al qual ja es va contactar amb la quinzena de propietaris de les finques per tal de reunir-los i explicar la finalitat, una reunió que es va haver d’anul·lar per l’actual situació i que està pendent de poder tornar a convocar-se.

El Ple també inclou la ratificació del decret d’Alcaldia per deixar sense efecte la concessió de la zona blava, entre altres punts per donar compte de l’estat d’execució del pressupost en els diferents paràmetres que marca l’Estat. Un dels punts dels quals es donarà compte és la liquidació del pressupost del 2019 que té tres punts a destacar, segons ha informat l’alcalde. La ràtio d’endeutament se situa en el 81,7%, el més baix des del 2011 i es tanca per novè any consecutiu sense cap factura pendent d’aplicació. No obstant això, el romanent líquid de tresoreria és negatiu en 624.229 euros. En aquest sentit, Solsona ha dit que el Pla d’Inversions que es va aprovar per tal de tirar endavant el Pla de Barris així com altres obres que es van dur a terme van provocar tensions en la tresoreria, que s’hauran de revertir en els pròxims dos anys.

Mercat setmanal a partir de la segona quinzena de maig si la situació ho permet

D’altra banda, l’alcalde també ha informat que l’Ajuntament s’ha preparat per permetre l’apertura del mercat setmanal pel que fa al subministrament de producte fresc a partir de la segona quinzena de maig, si s’aixeca l’estat d’alerta previst fins al 9 de maig i l’aixecament progressiu del desconfinament així ho permet.

També ha explicat que el consistori preveu tenir preparada les instal·lacions i el personal necessari per obrir la temporada de les piscines d’estiu un cop surti la instrucció que així ho permeti amb els condicionants que pugui implicar. En aquest sentit, ha dit que ja s’ha iniciat el tràmit per treure a concurs la licitació de la concessió del bar de les piscines per aquesta temporada.

Així mateix, ha fet referència a la campanya per impulsar el comerç de proximitat local amb la qual s’està treballant conjuntament amb Mollerussa Comercial i els representants de Cambra de Comerç a Mollerussa d’acord amb el decret d’Alcaldia sobre mesures econòmiques que es va signar el passat 24 de març que recollia la voluntat de promoure una campanya específica en aquest sentit.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.