Mollerussa recicla 41 tones de tèxtil al 2016, xifra que suposa un 24% més que l’any anterior

Un dels contenidors d’Humana situat a Mollerussa. FOTO: Ajuntament de Mollerussa.

 

Mollerussa va aconseguir reciclar durant tot l’any passat un total de 41 tones de tèxtil usat, una xifra que representa un 24% més respecte al total recollit al 2015, segons ha dit avui l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha fet públiques les dades facilitades per l’ONG Fundación Pueblo para Pueblo, que té distribuïts un total de 14 contenidors a la ciutat. Solsona, que ha indicat que les 41 tones recollides representen un estalvi de 132 tones de CO2 a l’atmosfera, ha valorat positivament la dada i l’ha atribuïda a una major conscienciació mediambiental de la ciutadania, afavorida també per les continues campanyes de sensibilització al voltant de la necessitat del reciclatge que es duen a terme a través del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

L’entitat té per objectiu contribuir a la protecció del medi ambient atorgant una segona vida a la roba i alhora afavorir un model de consum responsable a través d’activitats com el taller de titelles amb peces reciclades que es va dur a terme en el marc de l’Aventura de Nadal el passat desembre.  Les peces que es recullen als contenidors són traslladades a la planta de classificació de l’Ametlla del Vallès. Allí gairebé la meitat es prepara per a la reutilització a través de dues vies possibles de manera que s’envia a l’Àfrica per ser comercialitzada a preus baixos o bé es distribueix a botigues de segona mà. De la resta, un 40% es destina a reciclat i un 9% a generar combustible al ser material inservible.

L’Ajuntament té signat des de fa uns anys un conveni de col·laboració amb l’ONG Humana que l’any passat es va renovar per dos anys més i que inclou el fet que l’entitat col·labora amb el consistori mitjançant una aportació econòmica de 150 euros anuals per contenidor, diners que s’hauran d’emprar en accions de sensibilització de la població local amb el reciclatge, en cooperació internacional per al desenvolupament o bé en solidaritat i suport als necessitats entre la població local.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.