Mollerussa recicla 42 tones de tèxtil usat al 2021, 8 tones més que l’any anterior

L’augment de roba usada recollida a través dels contenidors de la Fundació Humana han evitat 257 tones de CO₂ a l’atmosfera

Mollerussa va aconseguir reciclar durant tot l’any passat un total de 42 tones de tèxtil usat,  segons dades facilitades per l’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que té distribuïts un total de 14 contenidors a la ciutat. Les 42 tones recollides, que es tradueixen en una mitjana de 2,8 quilos per habitant, suposen vuit tones més recollides respecte a les 36 de l’any anterior, quan es va detectar un descens del 24% a causa de la pandèmia, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha destacat també la importància de la reducció d’emissions de CO2 que suposa reciclar aquest tipus de material. Així, segons dades de l’entitat, s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO₂ a l’atmosfera per cada quilo de roba recuperada, per tant, a Mollerussa s’ha evitat l’emissió de 257 tones de diòxid de carboni al medi ambient.

L’entitat encarregada d’aquesta tasca té per objectiu contribuir a la protecció del medi ambient atorgant una segona vida a la roba i alhora afavorir un model de consum responsable. Les peces que es recullen als contenidors tenen dues destinacions: al voltant del 50% es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.