Mollerussa recorda les víctimes de violència de gènere amb una instal•lació artística amb mans i missatge reivindicatiu

L’acte central ha comptat amb la lectura del manifest de condemna per part de l’Albada i la Federació del Consell de Dones del Pla d’Urgell

Mollerussa ha commemorat avui el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones amb l’acció reivindicativa i artística Mans de silencis, una instal·lació amb desenes de mans de color lila amb missatges negatius els quals s’ha volgut suprimir pintant la paraula prou al damunt. L’acció, en la qual també ha participat en la ciutadania dibuixant la seva pròpia mà, ha estat coordinada per membres del  Col·lectiu d’Artistes Visuals del Pla d’Urgell ArtPla.

La instal·lació ha presidit l’acte central de celebració que ha finalitzat amb la lectura del manifest per part de Montse Lorite, presidenta de la Federació del Consell de Dones del Pla d’Urgell i Pepita Reñé, secretària de l’Associació Albada. Prèviament, en els parlaments l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha dit que les xifres demostren que un 70% de les víctimes i un 30% dels agressors són menors de 25 anys, unes xifres que “esgarrifen” perquè “tenim dret a viure en llibertat i sense por”, ha conclòs.

També s’han adreçat al públic assistent el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Mollerussa, Rosalia Carnicé, en un acte que ha estat conduit per la tècnica en igualtat i membre de la Taula d’Igualtat de Mollerussa, Xènia Muray.

Tanmateix, la commemoració també inclou el 26 de novembre a les 5 de la tarda al Centre Cultural la representació de l’obra Histèries Uterines, a càrrec de la companyia de teatre Xavi Demerlo, organitzada per la Federació de Dones del Pla d’Urgell i el Consell Comarcal.

Aquesta campanya es finançada amb els crèdits rebuts del Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualtat, a través de la Secretaría de Estado de Igualdad.


Imatges: Nil Xifré Troya / Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.