Mollerussa redueix els residus generats per primera vegada en els darrers 8 anys

El 2022 es va generar un total de 7.690 tones, un 3,6% menys tot i l’augment de població, fet que rebaixa la ràtio a 1,43 quilos diaris per habitant

Mollerussa redueix els residus generats per primera vegada en els darrers 8 anys. El 2022 la ciutadania de Mollerussa va generar un total de 7.690 tones de residus, una xifra que suposa un 3,6% menys respecte al 2021 tot i registrar-se un increment de la població en un 1,27%.

La disminució ha estat significativa en gairebé totes les fraccions, excepte el vidre i els envasos lleugers, sent la reducció més destacada el 9,7% de la fracció orgànica. Una altra de les dades significatives que recull la memòria elaborada pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell és l’increment de la deixalleria fixa i potenciació de la mòbil.

Del total de residus generats el 2022 a la capital del Pla d’Urgell, el 48,5% corresponen a recollida selectiva, una dada que se situa per sobre de la mitjana catalana que és del 46,6%. Així i tot, aquests resultats estan lluny de l’objectiu de reciclatge marcat per la Unió Europea el 2025 què és del 55%.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.