Mollerussa renova el segell de Ciutat Amiga de la Infància per 4 anys i amb menció d’Excel•lència

Imatge de la reunió per validar la renovació del segell d’UNICEF, el passat 3 d’octubre a l’Ajuntament de Mollerussa.

 

Mollerussa ha aconseguit la renovació per 4 anys més del segell que, des del 2012, l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef i ho ha fet, a més, amb menció d’Excel·lència. L’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha rebut avui la notificació d’UNICEF Comité Español i d’UNICEF Comitè de Catalunya que així ho certifica i en la qual els presidents dels dos organismes feliciten l’Ajuntament per la tasca de coordinació amb les entitats locals i amb els nens i nenes amb l’objectiu de “liderar el procés continu d’implementació de polítiques i mesures que millorin el benestar de la infància i adolescència del municipi”.

La capital del Pla d’Urgell se situa així com la única de Catalunya que renova el segell amb menció d’Excel·lència ja que les altres dues ciutats que ho fan són Castrillón a Astúries i Santa Eulària des Riu a les Illes Balears. És, a més, l’única ciutat de la demarcació de Lleida que compta amb aquest reconeixement. En aquesta edició, UNICEF ha atorgat per primera vegada aquest segell a un total de 55 municipis i l’ha renovat a uns altres 25. En total són ja 170 les localitats de l’Estat espanyol que compten amb aquesta distinció. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper15 de novembre al Palacio de la Magdalena de Santander.

Val a dir que el passat 3 d’octubre una responsable d’UNICEF es va desplaçar a Mollerussa per tal de valorar presencialment totes les accions que s’estan duent a terme a favor de la infància i adolescència i fer-ne una auditoria per tal de renovar aquest segell. En aquest sentit, a banda de la trobada amb l’alcalde i el regidor de l’àrea, Josep Lavin, així com l’equip de la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància, la inspectora d’Unicef també va mantenir diferents trobades de treball amb membres de la Comissió de Convivència del Pla Educatiu d’Entorn del consistori i els responsables de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila. També va visitar el Centre d’Iniciatives Socioeducatives La Banqueta, on es desenvolupen diversos programes destinats a infants i a adolescents i també es va reunir amb representants del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.