Mollerussa renova el segell de transparència Infoparticipa

L’Ajuntament supera en un 90% els requisits per obtenir el distintiu de la UAB que avala una informació transparent

L’Ajuntament ha superat en un 90% la puntuació requerida per obtenir el segell Infoparticipa a la Qualitat i la transparència en la comunicació pública local, un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza als webs municipals el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. L’acte de lliurament dels guardons, que el consistori renova per novè any, es farà el pròxim dia 9 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

Amb aquest segell, que arriba a l’12a edició, la UAB reconeix les bones pràctiques d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals per la informació publicada als webs municipals amb l’objectiu que la ciutadania tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos i quines formes de participació posen al seu abast.

Per a l’edició d’enguany, la UAB ha tornat a fixar en 52 els indicadors a valorar, dels quals Mollerussa en compleix 47. No obstant això, alguns dels indicadors han estat modificats sota el criteri de pujar el nivell d’exigència en la qualitat de la informació, ja que no és suficient en què la informació es publiqui sinó que s’ha de poder trobar amb facilitat, estar actualitzada i ser comprensible. Així mateix, també s’han introduït canvis pel que fa a l’anonimització de les dades, la publicació dels decrets i la participació ciutadana.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.