Mollerussa serà la seu de la Trobada Intercomarcal Escolar del Saltem i Ballem

L’Agrupació Sardanista presenta l’Agenda d’actes per a l’any 2023

La Junta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa ha donat a conèixer l’agenda d’actes sardanistes que se celebraran a la ciutat de Mollerussa el pròxim any 2023. Una agenda que arranca amb set actes al llarg de l’any i que no descarta ampliar la programació amb col·laboracions amb altres entitats. Una de les activitats destacades tindrà lloc el pròxim dia 5 de maig amb la celebració de la Trobada Intercomarcal Escolar del Saltem i Ballem.

L’any sardanista arrancarà però amb la ballada de sardanes programada pel diumenge 8 de gener a la Sala Teatre l’Amistat. Una ballada per tancar les festes nadalenques i que l’Organització recupera aquest pròxim any. Cal recordar que la ballada de Reis no es va poder celebrar aquest 2022 pels alts índexs de contagis de la Covid en aquelles dates. La ballada estarà amenitzada per la Cobla Tàrrega.

Seguiran en el calendari les tradicionals ballades en commemoració del Diumenge de Rams i la celebració de la diada de la Mare de Déu de Montserrat els dies 2 i 27 d’abril respectivament. Les cobles agramuntines Vents de Riella i Jovenívola d’Agramunt seran les formacions encarregades de la part musical de les respectives activitats.

El dissabte 27 de maig se celebrarà la 43a edició de l’Aplec de la Sardana de Mollerussa. Serà en horari de tarda i nit al Parc Municipal amb les cobles Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla.

Les colles de competició de la demarcació de Lleida tenen una cita en la capital del Pla d’Urgell el diumenge 11 de juny amb la celebració del Concurs de Colles Sardanistes puntuable pel 48è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. El concurs es durà a terme en l’Avinguda del Canal i comptarà en la part musical amb la cobla Vents de Riella.

Tancaran l’any la ballada en commemoració de la inauguració del Monument a la Sardana a la ciutat programat pel dissabte 23 de setembre amb la Cobla Tàrrega i el 6è Concurs Individual de Sardana Revessa el diumenge 8 d’octubre a la Sala del teatre l’Amistat amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt.

L’Agrupació ha llançat una campanya per organitzar cursos de sardanes per a totes les edats al llarg de l’any. Curosos que es volen adaptar als horaris i circumstàncies del grup d’assistents.  Aquest any de moment està impartint cursos en el Casal Municipal de la Gent Gran.

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa compta en l’actualitat amb uns 200 socis i sòcies i fa una crida a la ciutadania en participar i ampliar la massa social de l’entitat.

L’Agrupació compta amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa en l’organització de les diferents activitats sardanistes.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.