Mollerussa suspèn els actes de gran format de la Festa Major de maig

Secuencia 01.Imagen fija002

Foto: Mollerussa TV / Imatge del correfocs a càrrec dels Diables ARF en la Festa Major de maig de l’any passat a Mollerussa

L’ajuntament de Mollerussa ha decidit suspendre tots els actes de gran format de la Festa Major de la ciutat, inicialment prevista del 14 al 17 de maig, com ara els concerts d’Oques Grasses i Dr. Prats, la representació teatral o les havaneres, entre d’altres. Tanmateix, l’alcalde, Marc Solsona, ha deixat la porta oberta a que algunes activitats vinculades a entitats es puguin reprogramar durant l’any, segons l’evolució de la situació sanitària generada per la covid-19. Des del consistori de la capital del Pla d’Urgell també han indicat que es mantindrà la marató de lectura per Sant Jordi en format virtual.

Alerta que aixecar el confinament total farà difícil identificar els qui no el respecten per motius laborals

Mollerussa viu amb “preocupació” l’aixecament del confinament total perquè aquesta mesura farà més difícil a la Policia Local “saber qui l’infringeix”, segons ha explicat l’alcalde Marc Solsona, que ha afegit que en els darrers dies s’ha detectat un cert “relaxament” de la població. Pel que fa als alumnes que no puguin seguir el curs de forma telemàtica, ja sigui per falta de dispositius electrònics o connexió a Internet, ha dit que esperen rebre informació del Departament d’Educació per poder cobrir les seves necessitats.

Solsona ha volgut deixar clar que es continuarà treballant sota la premissa que “a Mollerussa res ha canviat” i que tenen el tots els efectius policials disponibles per vigilar que ningú es salti el confinament, tret dels supòsits ja previstos. En aquest sentit, l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell ha volgut deixar clar que està en contra d’aquest aixecament parcial perquè creu que aquest no dona “ni garanties ni confiança”. També ha recordat que aquest mes s’han aixecat 40 actes per incomplir-lo i que, sumant les de la segona quinzena de març, la xifra és de 117.

Pel que fa als escolars amb dificultats per seguir el curs de forma telemàtica a partir d’aquest dimarts, l’alcalde ha dit que des del Departament d’Educació no se’ls ha indicat encara quin és el nombre d’alumnes que no tenen terminals o connectivitat i que cal tenir en compte que a la ciutat hi ha un centre d’alta complexitat. També ha afegit que aquesta és una qüestió que els preocupa perquè creu que “s’acabarà derivant la responsabilitat als ajuntaments” i que, tot i que l’administració municipal la vol assumir, necessiten informació “per dinamitzar la bretxa digital”.

Sobre el positiu de covid-19 detectat en una residència de la ciutat, l’alcalde ha insistit en dir que s’ha actuat seguint el protocol d’aïllament i ha detallat que es tracta d’un cas asimptomàtic d’una persona que va sortir del centre per anar a l’hospital i després va tornar-hi. També ha explicat que els resultats de les proves fetes fins ara a altres usuaris han sortit negatius. A més, ha aprofitat per indicar que des del consistori s’han demanat reiteradament més tests per a les residències, agents de la policia i de protecció civil, entre d’altres col·lectius.

Marató de lectura de contes virtual

Mentre, de cara a Sant Jordi, s’ha decidit mantenir la marató de lectura, que habitualment s’emmarcava dins el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, en un format virtual. D’aquesta manera, es proposa que la gent expliqui o llegeixi un conte de menys de tres minuts i el comparteixi durant aquella jornada a les xarxes socials. A més, s’ha contactat amb les escoles per tal que també n’enviïn alguns.

Seguint en l’àmbit cultural, l’alcalde ha explicat que aquest dimarts es farà arribar per les xarxes socials el missatge institucional de les festes de Sant Isidori, fet tant per ell com pel mossèn de la parròquia de Mollerussa. També ha recordat que es manté el veredicte del Premi Literari de Novel·la Breu i que es retransmetrà la missa en honor al sant. En aquest sentit, ha indicat que la iniciativa Mollevid ja compta amb uns 400 seguidors i que per aquest canal s’estan difonent dotze informacions al dia, ja sigui d’agenda, activitats o altres aspectes d’interacció amb la població.

D’altra banda, Solsona ha informat que com a diputat al Parlament de Catalunya ha donat a l’Acudam la part proporcional de dietes del seu sou des de l’inici del confinament i fins a final de març, quantitat que ascendeix a 700 euros. Des d’aquesta entitat que treballa amb persones amb discapacitats preveuen utilitzar aquests diners a sufragar mesures per fer front al coronavirus a la seva residència. Mentre, ha dit que a l’abril farà el mateix -uns 1.200 euros aproximadament repartits a parts iguals- a benefici de la residència Can Jaques i la Llar Terres de Ponent.


Informa: ACN / Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.