Mollerussa tanca amb èxit la lan party més gran de tot Catalunya

El Saló ha acollit 500 participants i ara es fixa l’objectiu de recuperar els 700 d’abans de la pandèmia

Fira de Mollerussa i l’Associació Mollerussa Lan Party han tancat aquest migdia la 15a edició de la Mollerussa Lan Party, una trobada tecnològica plenament consolidada en la qual hi ha participat 500 inscrits, xifra que la situa com la party més gran de tot Catalunya i entre les més importants d’àmbit estatal. Després de la pandèmia, que va comportar la realització en format virtual de la tretzena edició i mesures de prevenció i aforament en la catorzena, enguany l’esdeveniment ha recuperat la ‘normalitat’, tant pel que fa al contingut com a la presencialitat, fixant “la mirada” de cara a l’any vinent en recobrar el nombre dels 700 inscrits de l’any 2019. Aquest és el positiu balanç que han fet aquest diumenge el director de l’ens firal, Xavier Roure, i l’Edu Roca, de l’Associació Mollerussa Lan Party, col·lectiu que va engegar el projecte l’any 2008 i que avui dia aplega dinou membres.

El saló obria dijous a la tarda les seves portes en el que suposava la represa dels quatre dies de durada de l’esdeveniment. L’increment de tornejos respecte de l’any passat i els premis en metàl·lic s’afegien a la recuperació, així com el desenvolupament de tallers i xerrades.

En la seva valoració d’aquesta quinzena convocatòria, Roure ha destacat el fet d’incloure en el seu programa per primer cop una activitat dirigida al món empresarial amb la conferència Ciberseguretat, xarxes i gestió transversal, ponència organitzada per la firma Optimum TIC i que  va anar a càrrec de l’especialista Rosa Ortuño. El director ha volgut agrair també la col·laboració d’empreses com Adamo.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat un concurs d’imatges generades amb intel·ligència artificial amb la col·laboració de la xarxa Ironia.club, proposta amb què es pretenia anar més enllà de l’aspecte tecnològic i no cenyir la trobada només als videojocs.

En aquesta mateixa línia, d’obrir el saló a diferents col·lectius, la party va rebre divendres la visita d’una trentena d’alumnes de grau mitjà de l’institut Almatà de Balaguer.

Finalment, les declaracions de l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, en la visita institucional als Pavellons Firals de dissabte, coincidien amb aquest positiu balanç de l’edició d’enguany, mostrant la satisfacció de l’organització.

Amb la Mollerussa Lan Party, la capital del Pla d’Urgell tanca el calendari firal del 2022, any que per primera vegada després de la pandèmia ha pogut celebrar-se completament. La pròxima cita firal a Mollerussa serà al mes de març amb la 150a Fira de Sant Josep.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.