Mollerussa torna a incrementar les tones de rebuig generades

Cada habitant va generar de mitjana 1,5 quilos de brossa diaris durant el 2021, la ràtio més alta dels darrers 8 anys

Cada habitant de Mollerussa va generar de mitjana 1,5 quilos de brossa diaris durant el 2021. Es tracta de la ràtio més alta dels darrers 8 anys. En total, la ciutat va generar l’any passat 7.982 tones de residus, una xifra lleugerament superior a la del 2020. Més de la meitat d’aquesta brossa generada correspon a la fracció de rebuig, que també s’ha incrementat lleugerament.

I també acaba repercutint en el rebut de la brossa de la ciutadania. Per això, el consistori vol apostar per reduir la fracció de rebuig mitjançant un sistema intel·ligent d’obertura de contenidors que faciliti premiar a qui faci bé el rebuig i penalitzi a qui no. Per finançar-ho, l’ajuntament vol obtenir una subvenció de l’Agència Catalana de Residus després que li fos denegada en una primera convocatòria.

Des del consistori s’ha valorat molt positivament la reducció dels impropis en la fracció orgànica i el funcionament del servei de recollida de voluminosos, que ha incrementat en un 72% els serveis fets després de les campanyes de sensibilització impulsades per l’àrea d’Acció Social i Comunitària com per exemple “Fem el clic, fem-ho bé”.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.