Mollerussa, un dels municipis que participaran en la Mobile Week Catalunya 2021

S’hi abordarà la seguretat a Internet i les oportunitats gràcies a les competències digitals, entre d’altres

La Mobile Week Catalunya 2021 s’estendrà fins a 18 municipis, dels quals un serà Mollerussa, amb l’objectiu principal d’apropar la tecnologia als ciutadans coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a finals de juny. Les activitats repartides per Catalunya tindran lloc entre el 21 al 27 de juny o del 5 a l’11 de juliol, en funció del territori; i en la majoria de casos combinaran el format digital i el presencial, amb les mesures anticovid pertinents. En les diverses activitats, s’abordaran aspectes com la seguretat i la privacitat, les noves oportunitats que sorgeixen gràcies a les competències digitals i la millora en la qualitat de vida, segons ha explicat aquest dilluns el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.

“La tecnologia ajuda a millorar la vida de les persones i ajuda a donar oportunitats”, ha assegurat Grau en la roda de premsa de presentació de la tercera edició de la Mobile Week. L’objectiu serpa apropar la tecnologies als ciutadans perquè “ningú es quedi enrere” mitjançant tallers, taules rodones o debats; en definitiva, ha resumit, “per empoderar la ciutadania i donar-los oportunitats”.

Una de les novetats aquest any és que es recuperarà el Family Day, que ja es va provar “amb molt èxit” fa uns dos anys i que combinen des de tallers de robòtica per a nens fins a la divulgació de competències bàsiques per a gent gran. Ara, s’ajuntaran aquestes activitats segmentades al voltant dels diferents membres d’una mateixa família combinant divulgació i entreteniment.

Com a conseqüència del context de pandèmia, en la gran majoria de casos les activitats seran una combinació d’actes presencials i telemàtics. De fet només Lleida ha apostat per un entorn només ‘on line’.

Una “oportunitat enorme” per a la vertebració del territori

En l’acte de presentació de la Mobile Week, el conseller de Polítiques i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha reiterat la importància del sector digital a Catalunya i ha recordat la tendència creixent de l’ocupació en aquest àmbit a raó d’un 10% anual en els darrers cinc anys i superant el de l’automoció. Per això, considera que ofereix una “oportunitat enorme” per a la vertebració del territori i “donar oportunitats a tothom visqui on visqui”.

Segons ha afirmat, el teletreball i la connectivitat digital han permès frenar el despoblament i que així li transmeten els alcaldes els municipis que visita que veuen com el cens augmenta. “A Gòsol, fa dos anys estaven a punt de tancar l’escola i avui hi tenen 26 nanos. Això ha estat possible gràcies al teletreball i l’economia digital”, ha assegurat.

El conseller també ha remarcat que el Mobile és “l’esdeveniment tecnològic més important del món” i que un dels objectius del Govern en aquesta legislatura ha estat transmetre a l’organització de la fira que “no només podia ser patrimoni de Barcelona sinó de tot Catalunya”. “Barcelona és la capital mundial del mòbil però els municipis seran capital en aquesta revolució digital”, ha indicat Puigneró en la seva intervenció.

Dels 18 municipis que participaran en aquesta edició de la Mobile Week 2021, cinc seran de la demarcació de Barcelona –Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú-; cinc de la Catalunya Central –Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit i Pruit-, quatre de la demarcació de Girona –Girona, Figueres, Riudellots de la Selva i Llagostera- i dues de Lleida –Lleida i Mollerussa-. A més, cal afegir-hi la Seu d’Urgell i la Ribera d’Ebre, a l’Alt Pirineu i les Terres de l’Ebre, respectivament.

Les vuit localitats que s’estrenen aquest any són Badalona, Manresa, Rupit i Pruit, Figueres, Llagostera, La Seu d’Urgell i Centelles, mentre que la resta repeteixen ja que han participat en almenys una de les edicions anteriors.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.