Mollerussa viu un Sant Josep sense fira per primer cop des del segle XIX

Aquest tractor era l’únic que aquest dijous mantenia viu als carrers de Mollerussa l’esperit de la Fira de Sant Josep, que no s’ha celebrat a la ciutat per primera vegada des de l’any 1872. El certamen, que es va mantenir inclús durant la Guerra Civil, s’ha quedat enguany sense obrir les portes de la seva 148a edició a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. L’avinguda del Canal així com l’entrada als pavellons firals han presentat al llarg d’aquesta diada de Sant Josep i festiu local un aspecte de buidor que contrasta amb aquestes imatges de l’any passat, on més de 175.000 persones, segons Fira de Mollerussa, van omplir durant quatre dies els carrers de gom a gom per conèixer les innovacions en el sector agrícola, industrial, automobilístic, entre altres. Avui però, sensació d’estranyesa i buidor entre els veïns i també l’alcalde, que ha instat a la ciutadania a mantenir-se confinada als seus domicilis per evitar el contagi del Covid-19.

La cancel·lació del certamen ha fet que la ciutat deixi de percebre uns 40 milions d’euros i ha provocat un dany directe de 400.000 euros a la tresoreria municipal. La suspensió de la Fira ha provocat també estranyesa entre els expositors confirmats i inclús en els que enguany no anaven a assistir perquè hi participen bianualment amb el Saló del Tractor.

En aquest sentit, recordar que Fira de Mollerussa negociarà amb cadascun dels expositors per si se’ls hi retorna els diners que havien avançat per assistir-hi o s’opta per oferir-los diverses mesures de “fidelització” de cara a l’edició prevista ja per l’any vinent.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.