Mollerussa viurà una renovada Marxa de Torxes el pròxim 10 de setembre

Marxa de Toxes. Vilaclosa

  • L’acte reivindicatiu serà el dilluns 10 de setembre, a les 21.30 hores, a la plaça de davant del Teatre de L’Amistat.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana – Mollerussa/Pla d’Urgell, l’Ateneu Popular de la Plana d’Urgell, el Casal Popular l’Arreu, els Comitès de Defensa de la República del Pla d’Urgell i Òmnium Cultural – Lleida/Ponent consideren que el “desplegament de la República Catalana ha de començar en el convenciment del poble de Catalunya”, per aquest motiu, les entitats han decidit que la Marxa de Torxes per la Independència doni pas a la Marxa de Torxes per la República.

Per contribuir amb aquest canvi de concepte i de relat, la Marxa de Torxes de Mollerussa estrenarà nou recorregut amb inici i arribada a la futura plaça 1 d’Octubre de Mollerussa, davant del Teatre l’Amistat, que s’inaugurarà oficialment amb aquest nom el proper 30 de setembre.

La 10a Marxa de Torxes de Mollerussa s’iniciarà a 2/4 de 9 del vespre amb una mostra de cultura popular amb una exhibició de sardanes, de balls bastons, ball de diables i de balls dels gegants, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, l’ARF – Diables de Mollerussa, la colla bastonera i la colla gegantera l’Arreu. Al toc de les 9 del vespre, començarà la Marxa de Torxes per aquest nou recorregut que recorrerà els carrers i places de la capital del Pla (Plaça 1 d’Octubre, Ferrer i Busquets, Ronda Sant Pere, Avinguda Catalunya, Plaça Sant Jaume, Carrer Balmes, Carrer 11 de Setembre, Carrer Ciutat de Lleida, Ferrer i Busquets i Plaça 1 d’Octubre). En aquest punt, els Comitès de Defensa de la República faran la lectura del manifest  de la Marxa de Torxes per la República 2018 i també, es farà una crida a la mobilització i participació dels actes de la Diada per la República “Fem la República Catalana”. Posteriorment, hi haurà el tradicional sopar popular amb entrepans i beguda al preu de 5€.

Marxa de Torxes. Manuel Bertrand

Així mateix, des de l’organització es fa una crida a totes aquelles persones interessades en participar a la Marxa “que es portin l’estelada de casa, les pengin als balcons, cartells i pancartes per expressar la seva veu“. Des de l’Assemblea Nacional Catalana – Mollerussa/Pla d’Urgell, l’Ateneu Popular de la Plana d’Urgell, el Casal Popular l’Arreu, els Comitès de Defensa de la República del Pla d’Urgell i Òmnium Cultural – Lleida/Ponent s’anima a “famílies, entitats, associacions, partits i persones a títol individual a què participin en aquesta iniciativa popular per tal de sumar el màxim possible de persones en aquesta ferma aposta per la llibertat del nostre poble”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.