Mollerussa vol blindar la via pública amb mesures per erradicar-hi l’incivisme

Combatre l’incivisme i millorar la neteja a l’espai públic són els dos reptes principals que afronta l’Ajuntament de Mollerussa durant aquesta primera part del mandat. El consistori ja fa temps que recull queixes relacionades amb aquests dos problemes en diferents zones de la ciutat com per exemple el carrer Onze de Setembre. Per aquesta raó, el batlle Marc Solsona no descarta instal·lar noves càmeres de videovigilància en aquests espais i ampliar així les 84 que actualment hi ha repartides entre la via pública i equipaments. Així mateix, aviat es facilitarà als comerços una aplicació per alertar de robatoris connectada amb la Policia Local, i també es treballa per crear una xarxa d’agents cívics a través del voluntariat. Aquest “Pla de civisme” municipal es vol desenvolupar al llarg de l’any vinent.

L’alcalde també ha explicat que la “gestió” en comptes de la inversió ha de ser la punta de llança a l’hora de realitzar actuacions per tal d’incidir en la neteja, civisme, seguretat i mobilitat a l’espai públic de la capital del Pla d’Urgell.

En aquest sentit, pel que fa a la mobilitat, es té previst habilitar dues zones d’aparcament gratuïtes als carrers de Ferran Puig i Navarra. I una altra, que es finançaria mitjançant la zona blava, en el solar que es troba entre el carrer de Ferrer i Busquets i la Travessia de Domènec Cardenal. L’obra té previst unir aquestes dues vies aprofitant la reforma del carrer Acadèmia.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.