Mollerussa vol millorar climatització i il·luminació del Pavelló Firal i fer-lo accessible amb un ascensor

El projecte, que opta als Fons Next Generation, està valorat en un 1,7M€ i preveu un estalvi d’energia de prop del 70% amb plaques solars

L’Ajuntament de Mollerussa preveu millorar el sistema de climatització i la il·luminació del Pavelló Firal així com superar les barreres arquitectòniques del complex amb la instal·lació d’un ascensor. Aquests són les línies bàsiques del projecte que ha presentat a la línia d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis municipals a través  dels Fons Next Generation i que està valorat en 1.740.336 euros.

La proposta inclou la substitució de tots els equips de calefacció/climatització per una central aerotèrmia única i la instal·lació de panells fotovoltaics a la coberta que han de permetre un estalvi d’energia primària no renovable de prop del 70% i crear un edifici de consum gairebé nul amb la generació d’energia fotovoltaica pràcticament igual al consum anual elèctric. En aquest sentit, es preveu digitalitzar el control amb una pantalla tàctil per cada un dels tres pavellons que formen el complex de manera que es puguin programar els horaris de climatització i d’il·luminació per esdeveniments concrets amb remot per part dels responsables tècnics de la instal·lació.

Un altre dels punts forts de la proposta és la millora de l’accessibilitat amb la construcció d’un ascensor per garantir l’accés al restaurant de la primera planta i a les sales de convencions de la primera i la segona a les persones amb mobilitat reduïda, una de les mancances més destacades d’aquesta instal·lació.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.