Mollerussa vol millorar el civisme amb actuacions formatives i sancions de fins a 3.000 euros

L’Ajuntament de Mollerussa estableix una ordenança municipal de convivència ciutadana amb la voluntat de promoure activitats preventives i formatives que generin un major grau de respecte entre la població i de civisme en vers l’espai públic.

Tanmateix, la ordenança també inclou la possibilitat de penalitzar amb sancions econòmiques que oscil·len entre els 50 i els 3.000 euros a qualsevol persona que cometi una infracció tipificada de molt greu, greu, o lleu.

Les molt greus comporten una sanció d’entre 1.500 i 3.000 euros i inclouen 10 tipus de conductes com el consum de drogues en la via pública, tolerar el consum de les mateixes en locals públics, maltractar o sacrificar animals, o qualsevol acció temerària que suposi un perill per la salut o la integritat física de la ciutadania i béns.

 Així mateix, es contemplen 29 conductes greus amb sancions que oscil·len entre els 750 i 1.500 euros. S’inclouen casos com l’alteració de l’ordre públic, oferir o acceptar serveis sexuals retribuïts en espais públics, o col·locar propaganda o publicitat sexista o que atemptin contra la dignitat de les persones.

Per altra banda, les sancions lleus oscil·len entre els 50 i 750 euros i inclouen accions com embrutar la via o l’espai públic.

Tanmateix, sempre que sigui legalment possible, si l’infractor no és reincident, tindrà la possibilitat d’intercanviar la sanció econòmica per algun altre tipus de retribució en determinades àrees de la ciutat.

La normativa, que és actualitzable, es portarà a l’aprovació del Ple d’aquest dijous per tal de substituir l’ordenança vigent de 1987, i neix a través del Consell Social municipal i l’Ajuntament de Mollerussa.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.