Mollerussa xifra en 40 milions d’euros l’impacte econòmic per la suspensió de Sant Josep i demana ajuda al Govern

Fira de Mollerussa ha xifrat aquest dijous al matí en 40 milions d’euros l’impacte econòmic a la ciutat que suposa la cancel·lació de la 148a edició de la Fira de Sant Josep pel coronavirus. El president de l’ens firal i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha afegit que el “dany directe” a la tresoreria municipal és de 400.000 euros i en aquest sentit ha demanat que se’ls inclogui en el pla d’ajuts que prepara el Govern per pal·liar els efectes econòmics negatius de la pandèmia.

La cancel·lació del certamen ha afectat a més de 200 expositors que ja tenien abonada la seva tarifa per participar-hi. En aquest sentit, el president de la Fira ha explicat que s’estudiarà “un a un” cada cas per determinar si se’ls retorna els diners o s’opta per oferir-los diverses mesures de “fidelització” de cara a l’edició prevista ja per l’any vinent.

Segons ha dit Solsona, la xifra d’impacte econòmic que genera la suspensió de la Fira de Sant Josep s’ha estimat amb relació a les vendes que es registren en quatre dies a l’esdeveniment, tant de cotxes, com maquinària agrícola i altres articles, així com dels beneficis que generen els visitants en sectors secundaris del municipi i la comarca o en les firetes i el comerç ambulant.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.