Música per combatre l’Alzheimer a Mollerussa

Escolten i ballen melodies que els evoquen directament a la seva joventut o a les vivències positives de la seva vida. Així és com una trentena de persones de Mollerussa i de la província afectades per la malaltia de l’Alzheimer estimulen la seva memòria en companyia dels seus familiars. Ho han fet aquest dimecres en el marc del segon taller de musicoteràpia que han organitzat Apropa Cultura i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida a la capital del Pla d’Urgell.

El taller anomenat ”Un matí d’orquestra” ha ofert un repertori de cançons pertanyents a gèneres variats com el vals, les sardanes, la cobla i també a bandes sonores de pel·lícules en la sessió adreçada als afectats d’Alzheimer. En aquest sentit, els participants, de 60 a 80 anys, s’han mostrat molt satisfets amb l’estimulació cognitiva realitzada durant l’1 h i 15′ de durada que té l’activitat.

Aquest taller també presenta una altra sessió que s’ha adreçat al col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Hi han participat una trentena de membres de l’ACUDAM, i en aquest cas, la música que s’ha escollit ha servit per estimular les connexions neuronals i per al desenvolupament motriu dels assistents.

Cal afegir, que concretament s’han ofert dos concerts a cada sessió a càrrec del quintet de metall Sporadik Brass, format per músics de la mateixa orquestra lleidatana.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.