Músics sense ingressos i crítics amb la cancel·lació de concerts i el tancament d’escoles de música

L’Albert Gilabert és un dels músics afectats per les restriccions sanitàries que colpegen el sector cultural. Nascut a Bellvís, però resident a Mollerussa, és treballador autònom i s’ha vist obligat a aturar tota la seva activitat laboral, és a dir, les classes extraescolars de guitarra que feia al seu local, El Traster, i també els concerts amb el seu grup, Uënsdei. Sense els ingressos que tot plegat li proporcionava, li ha tocat trencar la guardiola i buscar els ajuts de les administracions per subsistir.

Davant d’això, el músic critica que el Govern hagi aturat totes les activitats extraescolars sense analitzar el risc particular de cadascuna. Explica que feia les classes en grups d’un màxim de tres alumnes, els quals duien mascareta i respectaven la distància. En aquest sentit, ha lamentat també l’ajornament dels concerts, especialment, el que la seva banda Uënsdei havia d’oferir a Mollerussa per presentar el seu nou disc, Mudança, després de setmanes preparant el protocol de seguretat.

D’altra banda, les escoles de música, com la de Mollerussa, defensen que són part del sistema educatiu i lamenten que les hagin forçat a tancar. Això mentre els conservatoris sí que disposen d’autorització per obrir en ser ensenyament reglat. El centre mollerussenc ha mantingut les classes de manera telemàtica, però els alumnes desitgen tornar a les aules.

El concert de Uënsdei

El grup Uënsdei compleix enguany més d’una dècada en actiu oferint una música de pop íntim. El passat cap de setmana va haver d’ajornar el concert que havia preparat al Teatre L’Amistat de Mollerussa a causa de les darreres mesures per frenar els contagis de Covid-19 a Catalunya. Ara la banda espera que el puguin dur a terme el més aviat possible. L’Albert Gilabert, de Bellvís i resident a Mollerussa, és el guitarrista mentre que Xavier Martí, de Solsona, s’encarrega del baix, i Pol Alonso, de Corbins, de la bateria. Les veus van a càrrec de les barcelonines Mònica Guiteras i Núria Comas.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.