Neix ‘Som Mollerussa’, entitat que fomentarà el voluntariat en benefici de la ciutat

Som Mollerussa és el nom de la nova entitat que fomentarà el voluntariat en benefici de la comunitat i promourà la participació ciutadana a la capital del Pla d’Urgell. La formen una trentena de membres però s’espera que aquesta xifra s’incrementi a partir d’avui. Jennifer Forns, qui ha dit que el logo escollit reflecteix la voluntat d’arrelament a la ciutat a través d’un dels seus referents com és el canal, ha explicat que ja s’ha començat a treballar per crear una borsa de voluntariat i generar accions que fomentin la participació.

Concretament, l’associació proporcionarà tres tipus de servei. El primer s’adreça a les entitats i institucions per afavorir que aquestes puguin tirar endavant els seus projectes. El segon té l’objectiu d’atendre les necessitats i inquietuds de la ciutadania, i el tercer, impulsar i fomentar la participació ciutadana.

La nova entitat té l’embrió en el servei Ajude(M)ollerussa, que l’Ajuntament va activar al març per afavorir l’assistència a les persones vulnerables i col·lectius de risc, arran del confinament decretat per frenar la Covid-19. La iniciativa va aplegar una seixantena de voluntaris, la meitat dels quals ara s’han associat per crear Som Mollerussa.

Val a dir que després de 8 mesos de funcionament, l’Ajude(M)ollerussa ha dut a terme 578 tasques, bàsicament per la compra d’aliments o medicaments o tenir cura d’animals de companyia, entre altres. S’han fet també 1136 trucades de seguiment a persones grans, les quals segueixen a dia d’avui amb l’objectiu d’arribar al gruix de les 2300 persones de més de 65 anys que viuen a Mollerussa.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.