Nova campanya del Consell Comarcal per evitar la presència de voluminosos al carrer i millorar la recollida selectiva

Presentació de la campanya a Mollerussa.

Presentació de la campanya a Mollerussa.

 

Amb l’objectiu de reduir la fracció resta, és a dir, tots els residus que es llencen junts i ja no es reciclen, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell inicia una nova campanya de sensibilització adreçada als ciutadans i als comerços. Tenint en compte que en els propers anys el cost de tractament d’aquesta fracció es veurà progressivament incrementat i això repercutirà directament en la taxa d’escombraries, es vol fomentar la recollida selectiva, així com evitar la presència de residus voluminosos abandonats al costat dels contenidors al carrer.

Una de les accions de la campanya és animar als veïns i veïnes del Pla d’Urgell a etiquetar fotografies duent a terme accions de reciclatge i poder participar al concurs d’Instagram #pladurgellrecicla. Hi haurà premis per la foto més votada pel públic, per la millor foto individual i col·lectiva escollida per un jurat i també per sorteig entre les fotografies als assistents als punts informatius. A més, al carrer s’instal·laran punts informatius a cada poble, on educadors ambientals informaran sobre els bons hàbits a l’hora de llençar els residus, a més de resoldre dubtes. També hi haurà un photocall per què els veïns puguin participar al concurs fotogràfic.

També s’han editat tríptics informatius que es repartiran a totes les llars.
Respecte als residus voluminosos deixats al costat dels contenidors, durant la campanya els educadors ambientals hi col·locaran adhesius per identificar el seu abandó com a conducta incívica i informar sobre la seva correcta gestió. Darrerament, s’ha detectat un important increment d’aquests residus al carrer, generant molèsties, brutícia i empitjorant l’estat de la via pública. De forma paral·lela, es realitzaran visites als bars i restaurants de la comarca per fomentar la recollida selectiva i oferir cubells i/o contenidors per facilitar el reciclatge dels envasos lleugers i vidre.

El percentatge de recollida selectiva al Pla d’Urgell es situa actualment al 45%, superior a la mitjana catalana que és del 38,5%, si bé cal millorar-lo per assolir l’objectiu del 60% de recollida selectiva fixat per l’Agència de Residus de Catalunya per l’any 2020.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.