Nova edició de l’Aplec de la Sardana a Mollerussa

La trobada sardanista tindrà lloc el pròxim 29 de maig i significarà el retorn de les ballades de sardanes a la capital del Pla d’Urgell

El pròxim dissabte 29 de maig, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa celebrarà una nova edició de l’Aplec de la Sardana. Una edició que significarà el retorn de les ballades de sardanes i l’inici de la recuperació de l’agenda de l’entitat.

L’aplec, però, es transformarà en una sola ballada de tarda per adaptar-se a les normes dictades en el protocol d’activitats culturals del Procicat. En aquesta edició no se celebrarà el sopar de l’aplec a causa de les complexes mesures sanitàries que representa organitzar una activitat d’aquestes característiques. L’obligatorietat de finalitzar qualsevol activitat a les 11 de la nit força a cancel·lar la ballada posterior al sopar.

L’Aplec s’iniciarà a les 6 de la tarda en el Parc Municipal de Mollerussa, espai habitual de la trobada sardanista. La interpretació de les nou sardanes serà a càrrec de la Cobla Vents de Riella. Un sorteig a la meitat de la ballada, amb una dotzena de productes cedits pel comerç de la ciutat, completarà el programa.

El repertori inclourà “Mollerussa Capital de la Sardana 2016” d’Òscar Barqué en commemoració del cinquè aniversari de la proclamació de la capitalitat, “Sardanes a Mollerussa” de Josep Capell, sardana que tanca tradicionalment l’aplec, “Camprodon” de Joan Manén, sardana escollida per celebrar el Dia Universal de la Sardana, la sardana “Camí de la Unesco” de la jove compositora Anna Abad i “Porta-la amb tu” del compositor de la Catalunya Nord Olivier Marqués, guanyador de la Supersardana de l’any 2021, entre altres.

Pel que fa a les mesures sanitàries a seguir en aquest tipus d’esdeveniments, s’hauran de tenir en compte que: Els dansaires s’hauran d’identificar amb inscripció prèvia en el correu electrònic, secretaria@sardamollerussa.cat, o en el mateix moment de la ballada. També els dansaires sempre hauran de ballar amb la mateixa colla en què s’han inscrit. S’assignarà un número i un espai a cada colla participant, la qual no podrà superar els dotze dansaires i caldrà fer ús de gel hidroalcohòlic després de cada sardana.

L’organització delimitarà el perímetre de l’espai de dansa de la resta de públic el qual haurà de restar assegut al llarg de la ballada. Estarà prohibit menjar i beure en tot el recinte i serà obligatori l’ús de la mascareta en tot moment.

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa ultima els detalls dels actes de commemoració dels setanta-cinc anys de l’entitat previstos per a finals de juny. A banda d’aquesta efemèride, l’associació també celebra aquest 2021 els trenta anys de la inauguració del Monument de la Sardana, obra de l’escultor Natxo Culleré, el cinquè aniversari de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 i la inauguració del corresponent monument commemoratiu de l’escultor Ramon Moncasi.

La junta recorda que es pot consultar tota la informació sardanista de Mollerussa en la pàgina web i xarxes socials de l’Agrupació.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.