Oberta al trànsit la carretera de Linyola a Bellcaire d’Urgell

Imatge de la carretera l'LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d'Urgell, després dels treballs de condicionament que hi ha dut a terme Territori i Sostenibilitat. Imatge del 6 de maig del 2019. (Horitzontal)

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres de condicionament de la carretera LP-3322 entre Linyola (Pla d’Urgell) i Bellcaire d’Urgell (Noguera), que han comptat amb un pressupost de 4,3 milions d’euros. L’actuació ha consistit en l’eixamplament i millora del traçat de la carretera per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Durant aquesta primavera, Territori i Sostenibilitat té previst dur a terme una prova pilot per habilitar un carril bici en el voral a cada costat de la carretera. L’actuació consistirà en el pintat del carril amb un color diferenciat i la instal·lació de senyals lluminosos per avisar les persones usuàries de la presència de ciclistes.

L’LP-3322, que pertany a la xarxa comarcal, discorre entre Mollerussa i Linyola i des de Linyola arriba a Bellcaire d’Urgell, on connecta amb la C-53 (carretera de Balaguer a Tàrrega). El tram que va des de Mollerussa a Linyola ja està condicionat i les obres que ara han conclòs abasten el tram de quatre quilòmetres des del nord de la variant de Linyola fins a Bellcaire.

Els treballs han permès eixamplar la carretera dels 6 metres amb què comptava als 10 metres actuals, amb dos carrils de la circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1,5 metres. A més, s’han suavitzant diversos revolts i alguna rasant. També s’ha renovat el ferm de la carretera i s’ha reposat la senyalització horitzontal i vertical. L’actuació també ha inclòs l’adequació de la travessera de Bellcaire d’Urgell.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.