Obre la 144a Fira de Sant Josep, amb jornades demostratives i guardonant les màquines més innovadores

La 144a Fira de Sant Josep ha obert portes a les 10 del matí i al recinte exterior s’ha fet visible l’increment de fins a un 8 per cent d’expositors de maquinària agrícola, tot i l’absència del sector dels tractors que alterna la seva assistència a la Fira amb la de Sant Miquel de Lleida.

Les noves tecnologies en l’àmbit de la fertilització han centrat una de les jornades demostratives d’avui on, a més, s’ha presentat dues de les màquines que han rebut un premi a la innovació. Una d’elles incorpora un sistema de control que facilita la gestió de purins, un aspecte que ben aviat estarà regulat per llei. L’altra, emmagatzema la informació de la quantitat de fem i tot el control es pot fer des de la cabina i enviar les dades a un servidor en xarxa.

En el cas de l’activitat ramadera, també s’ha guardonat aquesta màquina que genera aire calent amb una caldera de biomassa i que està destinada per escalfar granges o hivernacles. A més, amb aquest sistema s’estalvia un 40 per cent de combustible. Precisament, el sector de la biomassa està representat enguany amb 7 expositors i des de Fira de Mollerussa pensen en potenciar-lo de cara a properes edicions amb l’objectiu de dotar-lo d’un caràcter propi.

Mentre, a l’interior dels pavellons firals també s’ha iniciat l’activitat. En aquest recinte hi ha 135 expositors dedicats a complements agroramaders, serveis industrials i construcció, adobs, farratges, fito-sanitaris, llavors i plantes, entre d’altres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.