Obres per convertir les escoles velles d’Ivars d’Urgell en la nova seu de l’ajuntament

L’edifici, on va estudiar-hi la poetessa Maria Mercè Marçal, va funcionar també com a llar de jubilats o cooperativa de costura

És un dels edificis més emblemàtics d’Ivars d’Urgell. Té almenys cent anys d’història i va alçar-se per acollir les antigues escoles del poble. Aquí dins, la poetessa Maria Mercè Marçal va aprendre a llegir i escriure conjuntament amb desenes d’infants. Posteriorment, l’espai va funcionar com a llar de jubilats, cooperativa de costura, consultori mèdic, entre altres. Ara, es preveu que sigui la nova seu de l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell.

Aquesta reforma compta amb un pressupost de 278.000 euros i l’ajuntament la finançarà amb l’ajuda d’una subvenció per part del PUOSC, l’import de la qual s’espera definir pròximament. D’aquesta manera, el nou equipament, que s’ubica just davant de l’actual consistori, es preveu que estigui llest a partir del novembre.

Pel que fa a l’actual ajuntament, la voluntat és mantenir-lo en peu fins que s’hagi d’enderrocar a causa de la planificació urbanística del municipi. Actualment l’edifici gaudeix d’una sala polivalent per acollir espectacles o exposicions.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.