Onze persones nascudes al Pla d’Urgell, entre el llistat de morts als camps de Mauthausen i Gusen

Secuencia 01.Imagen fija003

Imatge d’arxiu d’una carta enviada pel bellvisenc Joan Baró a la seva família des del camp de concentració nazi de Mauthausen, on va ser deportat i va compartir captiveri amb el també veí del poble Santiago Sans, qui posteriorment va morir al camp de Gusen

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest divendres el llistat dels 4.427 espanyols morts als camps de concentració nazis de Mauthausen i Gusen, a Àustria, durant la Segona Guerra Mundial. La publicació, que té per objectiu reconèixer a les víctimes i facilitar el seu registre com a difunts als seus familiars, inclou els noms d’onze persones nascudes a la comarca del Pla d’Urgell. Concretament als municipis de Barbens, Bellvís, El Poal, Linyola, Mollerussa, Miralcamp, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig. Són els següents:

Captura

Cal assenyalar que en cas d’haver-hi algun error en les dades personals que inclou el llistat, el Gobierno de España permetrà als familiars afectats i interessats presentar al·legacions i sol·licitar les corresponents rectificacions en el termini d’un mes.

La llista de víctimes completa es pot consultar a https://datawrapper.dwcdn.net/vtxBa/1/


Informa: I. Gómez / Imatge: Mollerussa Televisió

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.