Padilla defensa a Mollerussa un increment de la dotació pressupostària per a Serveis Socials

Padilla parlant amb paradistes.

El cap de llista d’Unió per a Lleida, Miquel Padilla ha desglossat avui les propostes que aportarà el seu partit en l’àmbit social. En una visita al mercat setmanal de Mollerussa també ha reiterat que és imprescindible afavorir el desenvolupament del comerç de proximitat. Posteriorment, s’ha desplaçat fins a la Fundació Esclerosi Múltiple, on s’ha reunit amb Conxita Tarruella -actual presidenta de la Fundació i diputada al Congrés dels Diputats per Unió Democràtica- i Mònica Nieves, directora de l’Hospital de dia de Neurorehabilitació Miquel Martí i Pol. En la trobada, el candidat ha posat de manifest que “l’actuació del tercer sector al llarg d’aquests anys de crisi ha estat decisiva per a moltes famílies, que sense el seu suport no haguessin rebut cap resposta per part de l’administració”. I ha remarcat “la necessària redistribució dels recursos per part de l’administració amb l’objectiu de fer front a les necessitats reals dels ciutadans”.

Seguint aquesta línia, Padilla s’ha mostrat compromès a exigir l’increment de la dotació pressupostària del programa de serveis socials, conegut com a Pla Concertat i que permetrà “millorar el finançament de les prestacions bàsiques dels serveis socials d’atenció primària”. El cap de llista d’Unió ha fet aquestes declaracions a l’Associació Rehabilitació del Minusvàlid (AREMI), en una entrevista amb la presidenta Mercè Batlle i altes membres de l’associació, on també ha posat èmfasi en què “és urgent fer efectiu el traspassar a la Generalitat de Catalunya la gestió dels recursos que han de ser destinats a fins d’interès social i mediambiental”. Un acord corresponent al 0,7% en l’IRPF i que “donarà compliment a les Sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional.”

Amb l’objectiu de reconèixer a aquelles empreses que contribueixen en major mesura a la cohesió social i a la sostenibilitat mediambiental, Miquel Padilla proposa “la incorporació de clàusules socials en els plecs públics de compres i contractacions”. A més, el cap de llista d’Unió plantejarà “criteris de responsabilitat social corporativa en la inversió i contractació pública, en el finançament de projectes, subvencions i en els diversos suports que pot oferir l’Administració de l’Estat.”

Padilla també ha explicat que, a nivell fiscal “incrementarem el percentatge de l’Impost sobre la Renta de les Persones Físiques destinat a fins d’interès social i mediambiental del 0’7 al 1%, i ampliarem el supòsit de no obligació de presentació de la declaració de l’Impost sobre Societats per als subjectes passius que els seus ingressos no superin els 100.000 euros anuals”.

El cap de llista lleidatà d’Unió ha conclòs amb les seves intencions de modificar la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense afany de lucre i dels incentius fiscals al mecenatge per, segons ell “potenciar la col·laboració públic-privada en activitats d’àmbit social”. Paral·lelament, Padilla s’ha involucrat en defensar la ratificació per part de l’Estat de la Carta Social Europea Revisada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.