‘Padrines’ reivindica la dona i la maternitat amb sis històries de protagonistes de KM0

Novel·la gràfica de la mollerussenca Mariona Visa, la qual vol ser un reflex de la societat de la postguerra a través d’entrevistes personals

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha acollit aquest dimarts la presentació de la novel·la gràfica Padrines: cròniques de maternitat i criança d’una generació silenciada, de la mollerussenca Mariona Visa, amb la qual es reivindica el paper de la dona i la maternitat fent un retrat de la societat de la postguerra  des de la visió de 6 padrines de diferents localitats de Lleida entrevistades per l’autora. “Van viure la maternitat amb poca informació i pocs recursos i poc acompanyament de l’entorn i, sobretot, molta resignació”, ha afirmat Mariona Visa, qui ha estat acompanyada en la presentació per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; l’editor de la col·lecció Doble Tinta de l’editorial Pagès, Jaume Barrull i la llevadora de l’ASSIR Lleida al Cap de Cervera, Sònia Capdevila.

L’alcalde ha destacat que és un llibre que “et sobta, t’atrapa i no et deixa indiferents perquè hi ha històries reals al darrera i ens interpel·len a tots”, en concret “sis històries diferents que formen una gran història i que és una radiografia d’una societat i d’unes padrines de les quals tenim molt a aprendre”. Per la seva part, l’editor, Jaume Barrull, ha qualificat el llibre com “una muntanya russa emocional amb moments de tendresa i també moments de gran duresa”, ja que “es respira la repressió de la postguerra”. En aquest sentit, Sònia Capdevila, ha fet una comparativa de la situació que vivíem les dones en aquella època i l’ara i ha reivindicat el paper de les llevadores com a professionals que acompanyen la dona al llarg de gairebé tota la vida.

La presentació de la novel·la guanyadora del Premi de Novel·la Breu aquest dijous

D’altra banda, la biblioteca acollirà aquest dijous 24 de març a dos quarts de vuit  del vespre la presentació de Si no ho fas tu, ho faré jo, de l’escriptora Àngels Fitó (Barcelona, 1970), que fou l’obra guanyadora del 33è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, dotat amb 5000 euros.  La presentació comptarà també amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la professora i escriptora Helena Rufat i Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, que aprofundiran en el procés d’escriptura i edició del llibre a més de compartir-ne les impressions.

Entrega del 6è Premi Saó de Ponent divendres al Teatre L’Amistat

El Teatre L’Amistat acollirà aquest divendres a les 9 del vespre l’acte de lliurament del 6è Premi Saó de Ponent per a textos teatrals per a espectacles de petit format, dotat amb 5000 euros i la primera edició de l’obra de la mà de Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.