“Pells mortes” d’Eva Saumell, guanya la tercera edició del Concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format de Saó de Ponent

IMG_2049_opt

L’escenari del Teatre L’Amistat de Mollerussa va acollir aquest divendres el lliurament del premi de la tercera edició del Concurs de textos teatrals per a espectacles de petit format. L’acte va començar amb la lectura del missatge del Dia Mundial del Teatre escrit pel director d’escena, dramaturg, educador teatral i professor cubà, Carlos Celdrán, a càrrec de Cristina Simón.

Dels 34 textos que han rebut en aquesta tercera edició el jurat va escollir el text de la dramaturga vilafranquina Eva Saumell.

Del text de “Pells mortes” el jurat n’ha valorat, d’una banda, la perspectiva femenina amb què s’aborda la memòria històrica –especialment des del punt de vista íntim i familiar– a través de quatre generacions de dones i, de l’altra, la teatralitat del text –en el tractament espacial i la coralitat dels personatges– que ofereix moltes possibilitats d’escenificació. Així mateix, vol remarcar la riquesa de codis dramàtics que posa en joc, la precisió de la documentació i dels referents històrics que s’hi treballa i l’excepcional qualitat literària de l’obra.

L’acte va estar acompanyat musicalment pel cantautor i sonoterapèuta Oriol Ginestà de Castellserà.

A les seves intervencions tant Rosa Pujol com Marc Solsona van destacar que se sentien satisfets de l’evolució del premi i de la qualitat del text guanyador.

El premi de 5000€ va estar possible gràcies a la col·laboració entre Saó de Ponent, l’Ajuntament de Mollerussa, l’Institu d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

“Pells mortes”d’Eva Saumell s’emporta el premi de 5000€ de la tercera edició del concurs de textos de teatrals per a espectacles de petit format.  

Eva Saumell, de Vilafranca del Penedès, ha estat la guanyadora del premi de 5000€ del Concurs per l’obra “Pells mortes”. Saumell és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre i Doctora en Estudis Teatrals per la UAB, desenvolupa la seva activitat professional com artista – pedagoga amb col·lectius molt diversos. A més, compagina la seva feina artística amb la investigació i la divulgació teatral.


Informa: Redacció Foto: Saó de Ponent

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.