Pilar Rahola i Montse Parra, premis Rotllana i Sardalleida 2016

Pilar Rahola i Montse Parra, premiades en la 22a Nit de la Sardana.

 

La periodista Pilar Rahola ha rebut aquest dissabte, en el marc de la 22a Nit de la Sardana, el Premi Rotllana per “la seva estima al país, la cultura i tradicions”, segons han dit des de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, que han explicat que és “una persona en què la sardana forma part de la seva vida i que cada diumenge al matí escolta sardanes amb família. Una persona que es neboda d’un gran professional de la música de cobla i que fou tenora de la Cobla Selvatana durant més de 37 anys i germana d’una instrumentista de flabiol de la cobla Marinada”.

Mentre, el Premi Sardalleida ha estat per la regidora de l’Ajuntament de Lleida, Montse Parra, al considerar que, des de la seva posició, “ha apostat per mantenir, definir i promocionar la sardana en totes les seves vessants. Des de l’ensenyament, col•laborant des del seu inici a les escoles de la ciutat de Lleida, incorporant la sardana en l’acte protocol•lari de la Festa Major i acostant les ballades als barris, en la sardana esportiva, com promocionant el concurs de sardanes. Escoltant la cobla municipal i esperonant a què sempre hi hagi un grau d’excel•lència i singularitat”

A banda de les dues premiades, la vetllada també ha comptat amb dos reconeixements més; el primer a Jaume Marvà de Balaguer, es va iniciar al sardanisme de competició a la colla Barres i Escacs, també va ballar amb la colla Violetes del Bosc (en la seva època d’estudiant a Barcelona), i quan va tornar a Ponent s’integra com a dansaire a la colla Xalem de Bellvís. Des de la Federació argumenten que la seva activitat s’estén per totes les branques del sardanisme: monitor, informador sardanista, sent membre de la Unió de Colles de Catalunya i de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, i amb la responsabilitat de presidir l’ACSTELL els últims anys.

Mentre, el segon reconeixement ha estat per l’Ajuntament de Mollerussa, una entitat que “té un ferm compromís amb la Sardana donant suport a la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, des del principi amb la cessió d’un local per acollir la seva seu social. Una entitat que colabora en els actes i activitats sardanistes que organitza l’agrupació i la federació a la seva ciutat. Una entitat que ha recolzat tots els actes relacionats amb la Capitalitat de la Sardana 2016”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.