Pla per preservar la zona de la Serra i els Tossals

Serà un dels punts del ple de Mollerussa d’aquest dijous i l’acord es traslladarà al Consell Comarcal perquè impulsi una taula de seguiment de les accions

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del Ple extraordinari d’aquest dijous el Pla de Desenvolupament d’Activitats i Usos de la Serra i Tossals de Torregrossa amb l’objectiu d’impulsar la planificació territorial d’aquest àmbit que permeti la preservació dels valors naturals de l’espai i l’ús social respectuós amb el medi, fomentant i donant sortida a les activitats econòmiques complementàries i alternatives als sectors econòmics més tradicionals per tal de diversificar l’economia comarcal. Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que l’acord que s’adopti es traslladarà al Consell Comarcal del Pla d’Urgell perquè lideri i impulsi una taula de seguiment de les accions a desenvolupar entre tots els municipis implicats.

El pla ha estat redactat per Ignasi Aldomà, Montse Guerrero i Josep Ramon Mòdol, del departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, sota l’encàrrec de Ponent Actiu amb finançament Po FEDER de Catalunya 2014-2021 a través de la Diputació de Lleida i abasta terrenys situats entre els municipis de Bell-lloc d’Urgell, Fondarella, Miralcamp, Mollerussa, Sidamon i Torregrossa. És un indret molt freqüentat per atletes, ciclistes i passejants on la capital del Pla d’Urgell, que hi té una superfície de 132 hectàrees (10,5% del total), compta amb una àrea especialitzada d’equipaments supramunicipals, entre els quals un nucli de serveis formatius i lúdics amb una gran capacitat de projecció territorial. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que aquest document, que es vol que pugui actuar com a pla director per impulsar actuacions supramunicipals, defensa l’encaix de tots els projectes educatius i lúdics que el municipi promou en aquest àmbit.

A banda d’aquest punt, l’ordre del dia del Ple també inclou l’aprovació provisional de tres modificacions del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal  (POUM) per una correcció d’errades normatives en una regulació d’una zona de sòl urbà consolidat; per a la dispensa de reserva de places d’aparcament en edificacions existents a la zona del nucli antic, i per un canvi de qualificació d’una parcel·la per poder ampliar el centre educatiu La Salle. També es portarà a l’aprovació del Ple dues modificacions de crèdit per un import total de 36.000 euros amb la qual es fa una ordenació de partides i un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits per import de 529.000 euros. Així mateix, hi haurà dos punts que afecten a Fira de Mollerussa com són una modificació de crèdit per 3.600 euros i la renovació d’una operació de crèdit a curt termini per import de 123.000 euros amb Caixabank.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.