Plantegen un nou protocol per garantir la seguretat dels banyistes a les piscines de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa estudia amb el suport del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’elaboració d’un nou protocol d’accés a les piscines municipals destinat a protegir la integritat dels banyistes. Així ho ha explicat aquest dijous l’alcalde, Marc Solsona, en el transcurs del primer ple ordinari d’aquest nou mandat, on Raquel Pueyo ha pres possessió del càrrec de regidora de Joventut, Festes i Noves Tecnologies.

La nova normativa, que encara s’ha de redactar, vol garantir que l’accés i l’estança d’un menor al recinte aquàtic estigui supervisat per l’adult corresponent i acompanyat del material de protecció adient en funció de la seva edat. La mesura s’anuncia tot just un dia després que dos socorristes salvessin una nena de morir ofegada a la zona de bany municipal.

Durant la sessió plenària, també s’han abordat temes urbanístics com la possibilitat de suprimir (alternativament) una de les dues fileres d’aparcament del carrer Domènec Cardenal per tal de millorar-ne la circulació.

Així mateix, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha proposat al consistori crear noves places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda a prop del centre urbà, per tal de reemplaçar les que s’han suprimit en aquest espai a causa de la seva conversió en zona de vianants.

D’altra banda, el portaveu del Partit Popular, Joan Simeón, ha qualificat “d’urgent” la contractació del tècnic que supervisi les tasques de manteniment de la jardineria del municipi, ja que, segons ha assegurat el mateix Simeón, “el 15% dels arbres que es van replantar al municipi han mort”.

Des de l’equip de Govern s’ha informat que els arbres afectats ja estan localitzats i seran replantats per l’empresa adjudicatària del servei sense cap cost pel consistori un cop les condicions climatològiques siguin les adients.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.