Ple al concert de Reis de l’Ateneu Golmesenc amb l’actuació del grup Affiche

Un moment de l’actuació a Golmés. FOTO: Comunicant Bona Premsa.

 

La música tradicional catalana i barroca espanyola del duo Affiche, format per la lleidatana Anna Guixé (Puigverd d’Agramunt) a la veu i la francesa Albane Imbs a l’arxillaüt i a la guitarra barroca, va omplir l’església de Sant Salvador de Golmés ahir dissabte 7 de gener. El duo Affiche ha posat punt i final avui al la seva gira de concerts de Reis amb la seva actuació a l’ermita de Sant Miquel de Puigverd d’Agramunt i a l’església de Santa Maria Magdalena de Castellserà.

El seu programa està dedicat a les cançons populars catalanes, entre les quals inclouen alguna nadala, adient a aquestes dates, com “El Noi de la Mare” (popular) o “La Mare de Déu” (popular), i per l’altra banda, cançons de música barroca espanyola de José Marín, compositor, guitarrista i cantant espanyol del segle XVII, o d’altres com “Yo soy la locura” de Henry du Bailly o “Orilla del claro Tajo” de Etienne Moulinié.

Aquests dos estils que interpreten en els seus concerts comparteixen una melodia cantada a una sola veu amb l’acompanyament d’un instrument harmònic de corda polsada, en aquest cas l’arxillaüt i la guitarra barroca (còpies d’instruments de l’època). Guixé i Imbs comenten que “el nostre desig és transmetre aquestes tonades interpretant-les d’una manera senzilla i directa al mateix temps que íntima i profunda, posant de manifest la poètica dels textos”.

Les integrants d’Affiche afegeixen que les seves cançons expliquen històries antigues. En aquestes, la riquesa melòdica reflecteix “un sentiment i una força expressiva que deixen entreveure els nostres orígens, que formen part de les nostres arrels”. Malgrat procedir de formacions diferents, asseguren que “el que ens porta a tocar juntes i preparar el programa que presentem és principalment el fet que totes dues compartim la mateixa passió per la música antiga i la música tradicional. El nostre propòsit és barrejar aquests dos llenguatges”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.