Premi Ànima per al promotor de l’acord de pau entre el govern colombià i les FARC

L’economista colombià i facilitador de la pau entre les FARC i el govern del seu país, Henry Acosta, serà la persona premiada en la quarta edició dels reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de la ciutat i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

El jurat ha volgut reconèixer el treball que Acosta va exercir durant més de 16 anys des de l’anonimat i la discreció per aconseguir l’acord de pau entre l’administració i la guerrilla colombiana, que es va signar el setembre de l’any 2016 i va posar fi a 52 anys de conflicte intern. Tanmateix, l’enfrontament s’ha reactivat en els darrers temps, i Acosta s’ha tornat a oferir com a mediador.

En aquest sentit, el reconeixement, que amplia així la seva projecció internacional, també vol ser una crida a la pau al país sud-americà.

La gala de lliurament del premi tindrà lloc el dia 15 de novembre al Restaurant Resquitx (21.00 h) en el marc de la XII Vetllada Solidària Ángel Olaran. Aquesta també servirà per entregar els Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol a entitats o persones del territori per la seva labor o trajectòria dins de l’àmbit local. Els guardonats seran escollits per un jurat a partir de les candidatures rebudes, que es poden facilitar presencialment o per Internet fins al pròxim dia 15 d’octubre.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.