Presenten el llibre “Bellvís, poble de Gegants” de l’autora Rosa Pera

L’acte ha inaugurat la Sala Firals del municipi

El llibre “Bellvís, poble de gegants” escrit per Rosa Pera s’ha presentat aquest dimecres a la Sala Firals del municipi, que s’ha inaugurat aprofitant l’ocasió. La publicació, ret homenatge als 25 anys dels gegants nobles, relata els orígens dels gegants i de la Colla Gegantera a principis dels anys 90 del segle passat i explica l’evolució i l’aparició de nous gegants i bestiari. A través d’un discurs amè, l’autora descriu els diferents moments de la Colla i aporta documentació i apunts històrics del municipi. I sobretot, el llibre està il·lustrat amb fotografies que expliquen gràficament aquests més de 25 anys de “fal·lera” gegantera a Bellvís.

La Rosa Pera, mestra jubilada, va ser una de les impulsores inicials del projecte, quan era regidora de cultura de l’Ajuntament de Bellvís, i ha estat vinculada a la colla gegantera al llarg de tots aquest anys. A banda de la presentació del llibre, a la que va assistir-hi molt de públic, es va aprofitar l’acte per presentar la digitalització del Carrilet, la revista municipal que va néixer l’any 1977 i que ara es pot consultar en la seua totalitat en línia. L’Ajuntament de Bellvís, conjuntament amb l’arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, han posat disposició de tot aquell que interessi les pàgines d’aquesta publicació que explica la història del poble.

https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/pub.vm?id=0001925566&lang=ca&view=premsa

Finalment, en el mateix acte, es va aprofitar per inaugurar la Sala Firals a l’edifici de l’Ajuntament, un espai que explicarà la història dels Firals i al mateix temps servirà, de forma polivalent, per actes i projeccions. La construcció d’aquesta sala ha estat liderada pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i cofinançada en un 50% pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la resta, per la Diputació de Lleida, 25%, i els municipi, un altre 25%.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.