Presenten la diagnosi del Pla de Mobilitat i les propostes inicials per plantejar una xarxa pedalable

El 73% de desplaçaments urbans son a peu i un 4% en bici, segons recull el document que s’ha fet públic en audiència i que és al web municipal

L’Ajuntament de Mollerussa ha presentat aquest dijous al vespre en audiència pública al Centre Cultural la diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, un pla que es va adjudicar a l’empresa MCrit i que ha comptat amb un procés participatiu per recollir propostes de la ciutadania.  A banda de la diagnosi, també s’han donat a conèixer algunes de les propostes que es poden considerar a l’hora de projectar la xarxa pedalable de la ciutat, la qual tindria 10 quilòmetres de longitud en 17 trams amb els quals es projecta connectar els centres educatius i d’equipaments de la ciutat. El document presentant, que també es pot consultar a la pàgina web municipal www.mollerussa.cat, recull, entre altres dades, que un 73% dels desplaçaments dins el nucli urbà es fan a peu i un 4% en bicicleta mentre que 83% dels desplaçaments interurbans es fan en vehicle privat en detriment del públic, el qual caldria potenciar amb millor servei.

La presentació ha anat a càrrec l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i de Judit Requena, representant de l’empresa Mcrit. Solsona ha indiciat que l’objectiu de l’audiència és fer el retorn dels resultats de la diagnosi a la ciutadania i a les entitats que han treballat en el procés participatiu que es va encetar al març aprofitant l’estand del consistori a la 149a Fira de Sant Josep. En aquest sentit, també s’ha expressat Judit Requena la qual ha anat desgranant les principals conclusions que s’han extret d’aquest procés que ha de servir per elaborar el full de ruta del Pla de Mobilitat que té un horitzó d’aplicació de 6 anys.

En aquest procés participatiu, a banda d’una enquesta digital per conèixer els hàbits de desplaçaments i com valoraven les xarxes de mobilitat actuals, també es va fer un treball de camp a través de la realització d’enquestes telefòniques per a caracteritzar els desplaçaments de la ciutadania així com reunions sectorials amb diferents col·lectius i grups d’interès. Així mateix, també es va posar a disposició de la ciutadania un correu electrònic per fer aportacions i consultes.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.