Presenten una guia per fomentar el llenguatge no sexista en l’Administració local

La publicació recomana fórmules en favor d’un llenguatge inclusiu i ho exemplifica amb la correcció d’expressions en documents reals que els ajuntaments han aportat per a la iniciativa

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha presentat aquest dimarts una guia per fomentar un llenguatge inclusiu i no sexista en la documentació de les administracions locals. La publicació introdueix el llenguatge inclusiu als lectors i els ho exemplifica amb la correcció de mots o expressions en documents que els ajuntaments de la comarca i altres institucions han aportat per a la iniciativa.

D’aquesta manera, la publicació es repartirà als consistoris perquè siguin objecte de lectura per part dels seus treballadors. A més, la iniciativa, que compta amb la supervisió de lingüistes, tindrà una segona part que consistirà en la celebració d’un curs sobre l’ús del llenguatge no sexista i inclusiu.

D’altra banda, Vilanova de Bellpuig serà enguany la seu de l’acte del Dia Internacional de les Dones al Pla d’Urgell. El pavelló poliesportiu acollirà dissabte la lectura del manifest i una obra de teatre que abordarà la perspectiva i igualtat de gènere en clau d’humor.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.