Primer paquet de mesures fiscals a Mollerussa per afrontar l’impacte econòmic del coronavirus

Xarxes_Generic44

  • L’Ajuntament compensarà taxes per ocupació de terrasses i dels paradistes del mercat i quotes de l’escola de música, la piscina i el casal de gent gran

L’Ajuntament de Mollerussa ha aprovat per decret d’Alcaldia un primer paquet de mesures fiscals en l’àmbit municipal atesa la situació d’emergència sanitària i de paralització econòmica pel risc de propagació del coronavirus.

Per aquest motiu, pel que fa a l’activitat comercial es decreta que mentre duri la situació d’emergència els establiments amb terrassa no hauran de pagar la taxa i es descomptarà del proper rebut la part proporcional no ocupada. Quan a la taxa d’escombraries dels locals obligats a tancar per decret, s’estudiarà si l’ordenament jurídic permet adoptar mesures per compensar-ho i si és així s’aplicaran. En el cas del mercat setmanal, no s’haurà de pagar la taxa mentre no es pugui tornar a celebrar i es descomptarà del proper rebut la part proporcional dels mercats no realitzats. Tot i amb això, en el cas de les atraccions, casetes i parades vinculades a la celebració de la Fira de Sant Josep es retornaran les quantitats abonades per aquest concepte.

També s’acorda flexibilitzar el calendari fiscal d’acord amb els criteris fixats per l’Organisme de Recaptació de la Diputació de Lleida i en aquest sentit l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), s’allarga fins el 21 de maig el període de cobrament voluntari, el qual era inicialment del 20 de febrer al 20 d’abril. Pel que fa a la resta d’impostos, de moment no es veuen afectats.  El decret es remet també per a les mesures generals a la finestra única digital oberta per la Generalitat en el següent enllaç https://govern.cat/salapremsa/notespremsa/383519/generalitatobre-finestreta-unica-digital-sobre-mesures-economiquesadoptades-pel-coronavirus

Pel que fa a les famílies, el decret estableix que no es cobraran les quotes de l’Escola Municipal de Música, de la Piscina Municipal Coberta i del Casal per a la Gent Gran durant el temps que aquests equipaments estiguin tancats i que es procedirà a compensar la part proporcional cobrada del mes de març en el proper rebut. Val a dir que pel que fa a les quotes de les escoles bressol, s’està estudiant la manera de procedir a les compensacions i un cop establert s’informarà degudament.

El decret es podrà consultar íntegrament a

https://www.mollerussa.cat/informacio-sobre-el-covid-19/


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.